Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Facebook schittert op rood Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het besluit van de Japanse centrale bank om onverwacht geen extra steunmaatregelen te treffen drukte het sentiment. Beleggers verwerkten verder een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Daarbij wist vooral Facebook beleggers te bekoren.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk met een verlies van 1,2 procent op 17.830,76 punten. De brede S&P 500 verloor 0,9 procent tot 2075,81 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 1,2 procent inleverde op 4805,29 punten.

Facebook zag zijn beurswaarde 7,2 procent stijgen. Het bedrijf presenteerde woensdag nabeurs een zeer sterke winst- en omzetgroei in het eerste kwartaal. Autofabrikant Ford (plus 3,2 procent) rapporteerde onder meer een ruimschootse winstverdubbeling.

Apple

Techreus Apple, dat woensdag vanwege zwakke resultaten al een forse stap terugdeed, verloor nog eens 3,1 procent. De activistische investeerder Carl Icahn gaf in een interview aan dat hij zijn belang in Apple al in februari volledig heeft afgebouwd. In het kielzog verloren ook branchegenoten Microsoft en Google-moeder Alphabet ongeveer 2 procent.

Het aandeel van Colgate-Palmolive ging 2,7 procent omhoog. De fabrikant van verzorgingsproducten had veel last van de dure dollar, maar bracht op eigen kracht wel meer tandpasta, shampoo, dierenvoeding en schoonmaakmiddelen aan de man, tegen hogere prijzen. Farmaceut Bristol-Myers Squibb won krap 3 procent nadat het de verwachtingen voor het hele jaar naar boven toe had bijgesteld.

DreamWorks

DreamWorks Animation SKG zag zijn beurswaarde bijna een kwart stijgen. Kabelbedrijf Comcast maakte bekend de filmstudio achter succesvolle animatiefilms als Shrek, Kung Fu Panda en Madagascar voor circa 3,8 miljard dollar over te nemen. Het aandeel St. Jude Medical won 26 procent na overnameperikelen. Het farmaceutische en medische bedrijf Abbott wil zijn branchegenoot voor 25 miljard dollar inlijven.

Amerikaanse olie werd donderdag 0,9 procent duurder op 45,75 dollar per vat. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 47,74 dollar per vat. De euro werd voor 1,1358 dollar verhandeld, tegen 1,1312 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 28 april 2016 22:15
    "Het besluit van de Japanse centrale bank om onverwacht geen extra steunmaatregelen te treffen drukte het sentiment. "

    Zelden zo'n onzin gelezen. Wat een fabeltjeskrant hier. Het besluit van de Japanse Centrale bank was vanochtend vroeg al bekend. De hele dag zijn de koersen opgelopen.
    De neergang in de laatste uren van de handel in de VS betreft gewoon een ordinaire onderling gecoördineerde dumping (winstneming) van de Amerikaanse zakenbanken (ook wel de grootste criminele organisaties ter wereld, die gedoogd worden omdat ze Amerikaanse politici sponsoren).
  2. I Love Melbourne 29 april 2016 03:14
    quote:

    edli schreef op 29 april 2016 01:52:

    apple heeft niets revolutionairs meer in de pijplijn en gaat binnen onafzienbare tijd nokia achterna

    Ben het met je eens dat er op dit moment weinig revolutionairs naar buiten is gekomen. Maar heb je gezien hoeveel geld ze op de bank hebben staan? Er is genoeg geld voor R&D investeringen daarnaast kunnen zij natuurlijk ook wat uitvindingen opkopen en verder ontwikkelen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 501,790
    +1,54% +7,620
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links