Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Galapagos kan verder met filgotinib

Galapagos kan verder met filgotinib

MECHELEN (AFN) - Galapagos heeft een belangrijke horde genomen in de richting van het op de markt brengen van zijn ontstekingsremmer filgotinib. Het biotechbedrijf meldde in samenwerking met zijn onderzoekspartner Gilead dat de doelen in een belangrijke zogeheten fase 3-studie zijn behaald.

Uit het onderzoek bij reumapatiënten blijkt volgens Galapagos dat bepaalde doseringen filgotinib significant betere resultaten opleverden dan placebo's en in bepaalde gevallen ook dan rivaalmedicijn Humira. Ook is er meer bewijs dat het middel veilig zou zijn in gebruik.

De in Amsterdam genoteerde aandelen van Galapagos bewogen de laatste tijd al flink in aanloop naar de uitkomsten van het onderzoek. Negatieve resultaten zouden een flinke klap voor het bedrijf zijn geweest. Het aandeel Galapagos sloot donderdag in Amsterdam op 85,06 euro. De Amerikaanse effecten van de onderneming gingen in de nabeurshandel ruim 10 procent omhoog.

Potentieel van miljarden

Filgotinib is een geneesmiddel in onderzoek en is nog nergens ter wereld goedgekeurd. Die processen kunnen nu van start gaan. ,,Nu gaan we samen met Gilead zo snel mogelijk de aanvragen voor goedkeuring indienen in Europa, de VS en Japan en een commerciële infrastructuur uitrollen'', aldus topman Onno van de Stolpe. Hij sprak van een mijlpaal en een spannende reis die het bedrijf de afgelopen twintig jaar geeft afgelegd. Filgotinib is een potentiële blockbuster en miljarden waard. Overigens heeft Galapagos de toekomstige verkooprechten van filgotinib in Europa en partner Gilead in de Verenigde Staten.

,,De beschikbare veiligheidsdata van de studies, die samen meer dan 2700 patiënten behelzen die filgotinib toegediend kregen, suggereren dat filgotinib potentieel een belangrijke mogelijkheid biedt om mensen met reuma te behandelen", zei medisch directeur Walid Abi-Saab van de Nederlands-Belgische onderneming.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. 26 feb Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Galapagos

27,700 17:36
-0,440 -1,56%
Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links