Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Werkonderbreking bij Shell Pernis op til

Gepubliceerd op 28 maart 2019 21:04 | Views: 1.222

Royal Dutch Shell A 05 jun

16,82 +1,17 (+7,46%)

ROTTERDAM (AFN) - Medewerkers van Shell bij de raffinaderijen van het olie- en gasbedrijf in Pernis en Moerdijk leggen volgende week vrijdag voor enkele uren het werk neer. Shell liet donderdag een ultimatum van de vakbonden FNV en CNV verstrijken zonder op de eisen voor een nieuwe cao in te gaan.

,,Shell liet om kwart voor acht weten niet op ons ultimatum in te gaan en kwam ook niet met een beter bod. Nu gaan we met de leden praten en komt er een manifestatie en ook een werkonderbreking", zegt bestuurder Egbert Schellenberg van FNV. Op de veiligheidsmedewerkers na kan volgens hem iedereen meedoen aan de actie.

De bonden willen een structurele loonsverhoging van 5 procent per jaar en vermindering van werkdruk. Shell bood dit jaar 2,5 procent meer salaris en 2 procent erbij in 2020. In beide jaren wil het olie- en gasbedrijf ook nog gemiddeld 1,5 procent extra loon geven, afhankelijk van de prestaties van de werknemer en in welke schaal die zit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare