Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice houdt last van Franse concurrentie

Gepubliceerd op 28 maart 2019 17:59 | Views: 3.652 | Onderwerpen: Frankrijk

ALTICE EUROPE N.V. 17:35

4,15 +0,29 (+7,62%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Altice Europe blijft last houden van de strenge concurrentie op de Franse markt. Het telecom- en kabelbedrijf liet weten dat prijsverlagingen in de concurrentiestrijd de winstgevendheid onder druk zetten.

Het in Amsterdam genoteerde bedrijf zag zijn operationele winst (ebitda) in het vierde kwartaal zakken van 1,5 miljard euro een jaar eerder naar krap 1,3 miljard euro. Het resultaat was iets minder dan waar analisten op rekenden.

De vier aanbieders van mobiele telefonie in Frankrijk zijn in een flinke prijzenslag verwikkeld. Dochterbedrijf SFR kreeg er weliswaar relatief veel klanten bij, maar zag zijn inkomsten uit abonnementen dalen, doordat per gebruiker minder geld in het laatje kwam. De totale omzet van Altice kwam uit op 3,6 miljard euro, tegenover 3,7 miljard euro een jaar eerder.

Bodem in zicht

Volgens topman en miljardair Patrick Drahi lijkt het erop dat de bodem in Frankrijk in zicht is. Hij wijst erop dat alle doelstellingen voor 2018 zijn behaald. Voor 2019 rekent hij op een verbetering van de vrije kasstroom. De omzet zal stijgen met 3 tot 5 procent en de aangepaste ebitda komt uit op 4,0 miljard tot 4,1 miljard euro.

Verder houdt Altice vast aan zijn strategie om de balans op te schonen. Het bedrijf torste flinke schulden met zich mee en verkocht om die reden al een flink aantal bezittingen. Ook werd de Amerikaanse tak Altice USA naar de beurs gebracht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Frankrijk

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Geschorst en weet niet waarom 28 maart 2019 18:49
  Ik vind Altice moeilijk in te schatten, maar er zit al heel veel onzekerheid in de koers verwerkt. Er is nog veel ruimte om flink te herstellen. Altice blijft zelf een overnamekandidaat. De kans is groot dat er in Frankrijk een consolidatie komt en Altice kan hiervan gaan profiteren.
 2. Peter2meter 28 maart 2019 19:50
  De koers is natuurlijk afgelopen jaar al gigantisch afgeslagt en alleen hele slechte cijfers en slechte vooruitzichten rechtvaardigen deze waarde. Inmiddels blijkt dat Altice stabiel is en weer kan werken aan een gezonde toekomst, iets wat een herstel van de koers rechtvaardigt. Naar mijn mening kunnen de analisten niet anders dan een koop advies geven
 3. forum rang 8 ff_relativeren 28 maart 2019 19:56
  quote:

  Peter2meter schreef op 28 maart 2019 19:50:


  De koers is natuurlijk afgelopen jaar al gigantisch afgeslagt en alleen hele slechte cijfers en slechte vooruitzichten rechtvaardigen deze waarde. Inmiddels blijkt dat Altice stabiel is en weer kan werken aan een gezonde toekomst, iets wat een herstel van de koers rechtvaardigt. Naar mijn mening kunnen de analisten niet anders dan een koop advies geven

  er is niets stabiels aan de cijfers van Altice Europe. Stevige minnen voor Q4 en voor FY 2018 op alle onderdelen behalve Teads. Dat Altice het net iets slechter deed dan de slechte verwachtingen, is ook helemaal niet stabiel te noemen.

  Als analisten de gerealiseerde cijfers als uitgangspunt nemen, dan komen er downgrades.
  Als analisten de outlook als uitgangspunt nemen, dan zullen ze voorzichtig blijven.
  En kanttekeningen plaatsen bij de haalbaarheid ervan.
 4. forum rang 4 Bonost 28 maart 2019 19:57
  Ik denk dat er helemaal niets wordt verkocht. Anders hadden ze al onderdelen verkocht. Maar ze gaan juist allerlei constructies aan met geldschieters om de schulden te kunnen aflossen.
  Daarnaast wordt Altice ook niet overgenomen. Als er in de consolidatie in Frankrijk iets wordt overgenomen dan is dat wel Iliad. En misschien wordt de koper wel Altice. ;)
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare