Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Negatief eigen vermogen voor Kardan

Gepubliceerd op 28 mrt 2019 om 10:52 | Views: 3.159

Kardan 18 okt

0,05 0,00 (-2,13%)

AMSTERDAM (AFN) - De Israëlische investeerder Kardan heeft na een fors verlies afgelopen jaar een negatief eigen vermogen. Dat komt onder meer door de effecten van negatieve wisselkoersen en de verplichting schuldeisers terug te betalen.

Kardan zette vorig jaar een verlies van 36,8 miljoen euro in de boeken. Dat is groter dan de 17,1 miljoen euro verlies die een jaar eerder werd geleden. Die neergang wijt Kardan aan hoge rentebetalingen op obligaties en de slechte resultaten van dochterbedrijven.

Kardan is al geruime tijd in overleg met obligatiehouders over de terugbetaling van de lening. Sinds februari vorig jaar is het bedrijf in gebreke bij het terugbetalen van een lening van 110 miljoen euro. Volgens Kardan is een overeenkomst met de obligatiehouders nu echter dichtbij. Dit jaar zou die rond moeten komen.

Voor 2019 wil Kardan doorgaan met het verkopen van bezittingen om daarmee schulden af te lossen. Verder wil Kardan de onderdelen en dochterondernemingen efficiënter maken en daarmee hun waarde verhogen. De accountants van Kardan stellen overigens vragen bij de levensvatbaarheid van het bedrijf. Ze spreken daarbij van materiële onzekerheid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Kardan 50% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Kardan

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
orap
2
een negatief EV komt niet door afbetaling van schuldeisers, maar door verliesfinanciering van de aktiviteiten
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links