Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Barstjes bij brillenreus EssilorLuxottica

Gepubliceerd op 28 mrt 2019 om 09:02 | Views: 2.269

GrandVision 17:35

25,18 +0,58 (+2,36%)

CHARENTON-LE-PONT (AFN/RTR) - Het wringt in de top van EssilorLuxottica, de brillen- en lenzenreus die vorig jaar ontstond uit de samenvoeging van twee grote Italiaanse en Franse optiekbedrijven. Topbestuurder Leonardo Del Vecchio vindt dat afspraken rond de samensmelting zijn geschonden en stapt naar een internationale geschillencommissie.

Bij de fusie tussen Essilor uit Frankrijk en Luxottica uit Italië zouden beide bedrijven evenveel invloed krijgen, maar de partijen beschuldigen elkaar ervan de overhand te willen krijgen. Del Vecchio, oprichter van Luxottica, heeft via zijn houdstermaatschappij een klacht ingediend bij de Internationale Kamer van Koophandel. Hij hoopt zo af te dwingen dat afspraken over het delen van de macht worden gerespecteerd.

Del Vecchio zou als uitvoerend voorzitter de macht delen met Essilor-topman Hubert Sagnières, die een andere hoge functie bekleedt. Die laatste liet onlangs weten dat de klachten van de Italiaan ongegrond zijn. Het steekt Sagnières bovendien dat Del Vecchio deze via de media wereldkundig maakt, zo schreef hij in een open brief.

Essilor, bekend van glazenmerk Varilux, en Luxottica, eigenaar van merken als Ray-Ban, Persol en Oakley, fuseerden in oktober in een deal ter waarde van 54 miljard euro. Het gecombineerde bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 16,2 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
GrandVision

Gerelateerd

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord