Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Farmaceut Takeda aast op branchegenoot Shire

Gepubliceerd op 28 maart 2018 11:46 | Views: 8.574

Pharming 10 jul

1,15 -0,01 (-1,20%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse farmaceut Takeda heeft zijn zinnen gezet op de Ierse branchegenoot Shire. De Japanners bevestigden woensdag een bod op Shire te overwegen. Dat zorgde voor een stevige koersreactie. Het aandeel Shire schoot in Londen bijna een kwart omhoog.

Volgens de Japanners is het proces nog in de beginfase en is het geenszins zeker of overeenstemming wordt bereikt. De Japanners hebben ook nog niet met de leiding van Shire gesproken.

Takeda zou er alles aan gelegen zijn om zijn medicijnenportfolio te versterken en dan met name buiten de eigen landsgrenzen. Een aankoop van Shire zou de positie op het gebied van middelen tegen kanker, gastro-intestinale aandoeningen en aandoeningen aan het zenuwstelsel verbeteren.

Novartis

Overnameperikelen zijn de sector overigens niet vreemd. De Zwitserse farmaceut Novartis verkocht eerder deze week zijn belang in het samenwerkingsverband op het gebied van consumentenzorg aan het Britse GlaxoSmithKline (GSK) voor 13 miljard dollar.

Takeda gaf vorig jaar nog aan het nodige geld op de plank te hebben liggen voor verdere deals, nadat het krap 5 miljard dollar betaalde voor het Amerikaanse biotechbedrijf Ariad.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 82% zegt kopen 28 stemmen

Gerelateerd

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare