Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Air France-KLM vliegt mogelijk langer niet op China

Gepubliceerd op 28 februari 2020 17:59 | Views: 4.096 | Onderwerpen: China, luchtvaart

Air France-KLM 17:38

4,81 -0,13 (-2,56%)

PARIJS (AFN) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM vliegt vanwege het nieuwe coronavirus mogelijk langer niet op China. Het bedrijf had vluchten tot en met eind maart al uit het schema gehaald. Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat vluchten naar China mogelijk langer niet worden uitgevoerd.

De luchtvaartmaatschappij had al de nodige maatregelen aangekondigd. In een interne videoboodschap zou topman Ben Smith van Air France-KLM die boodschap hebben herhaald. Het luchtvaartconcern zou ook onderzoeken of de vliegtuigen die naar China zouden vliegen voor andere bestemmingen kunnen worden ingezet.

Eerder was al bekend dat er tijdelijk een soort vacaturestop geldt voor sommige afdelingen. KLM had als onderdeel van Air France-KLM al maatregelen aangekondigd om de kosten in toom te houden.

Jaarcijfers

Air France-KLM meldde bij de publicatie van de jaarcijfers dat de problemen rond het virus een hap uit de operationele winst in het eerste kwartaal van dit jaar zouden nemen van 150 miljoen tot 200 miljoen euro. Daarbij werd uitgegaan van verstoringen van vluchten naar China tot april. Als de problemen langer duren, vallen de kosten ook hoger uit.

Een woordvoerster van Air France-KLM meldt dat zoals eerder gecommuniceerd vluchten van en naar Peking en Shanghai tot eind maart zijn geschrapt. Ze benadrukt daarbij wel dat de realiteit in rap tempo kan veranderen.

Vluchten van KLM naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen waren al tot 29 maart opgeschort. Naar Peking en Shanghai wordt tot zeker 28 maart niet gevlogen. Een woordvoerder kon nog niet aangeven of KLM na die data de vluchten naar China weer hervat of langer opschort.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mijn Vriend
0
"Verder overweegt het luchtvaartconcern om ook na eind maart nog niet naar China te vliegen."

Die leven in een andere wereld, dan moeten ze ook stoppen om op Milaan te vliegen. En wat misschien meer interessant is, is of de corona's aan boord een beetje worden gefilterd?
Mijn Vriend
0
AF-KLM hebben zelfs een fake advertentie op Kayak voor 99 EUR voor AMS-MIL retour. Er moeten nog mensen zijn die daarin trappen, sterkte!
Mijn Vriend
0
Ik zie de aanpassingen, het zou netter zijn om er update, of versie nummer bij te noemen.

En jullie moeten oppassen want er is altijd nog: archive.org/

Dus dan maar steeds : web.archive.org/save/https://www.iex....
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare