Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichte krimp Franse economie bevestigd

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Frankrijk is in het vierde kwartaal van vorig jaar licht gekrompen. Dat meldde het Franse nationale statistiekbureau op basis van een definitief cijfer. Dat kwam overeen met het voorlopige cijfer dat eind januari werd gemeld. Het is daarmee officieel de eerste economische krimp tijdens het presidentschap van president Emmanuel Macron, mede door de stakingen en protesten tegen zijn pensioenplannen die de economie ontregelden.

De economie kromp met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2019, toen de Franse economie met 0,3 procent groeide. De Franse economie had last van een zwakkere export, terwijl de consumentenbestedingen en investeringen minder sterk uitvielen dan in de voorgaande periode.

Verder bleken Franse consumenten hun hand meer op de knip te houden. De maand januari was sprake van een onverwachtse daling van de uitgaven. Strengere regels met betrekking tot emissietesten voor auto's zorgden voor mindere autoverkopen. Verder werd ook minder kleding gekocht.

Snel herstel

De Franse regering en de centrale bank van het land spraken eerder de verwachting uit dat de economie snel zal herstellen van de impact van stakingen in december, deels geholpen door belastingverlagingen. Die maatregel is bedoeld om bestedingen aan te jagen.

Het statistiekbureau kwam ook met een voorlopige cijfer over de Franse inflatie in februari. Die bleef op maandbasis stabiel. Op jaarbasis stegen de prijzen in doorsnee met 1,4 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links