Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouder tegen miljardendeal Celgene

BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - De miljardenovername van biotechnoloog Celgene door Bristol-Myers Squibb kan niet op goedkeuring rekenen van een grote aandeelhouder van de farmaceut. Vermogensbeheerder Wellington Management vindt onder andere dat er te veel risico's kleven aan de deal.

Bristol-Myers Squibb maakte vorige maand bekend Celgene over te nemen voor 74 miljard dollar in contanten en aandelen. De deal geldt als een van de grootste ooit in de farmacie- en biotechsector.

Wellington beklaagt zich in een open brief niet alleen over de risico's van de overname, maar vindt ook dat Bristol-Myers Squibb te laag is gewaardeerd bij de aandelenuitruil met Celgene. De investeerder was met een belang van 8 procent tot voor kort de grootste aandeelhouder van Bristol-Myers Squibb, maar verkocht recentelijk een deel van die eigendomsstukken.

De activistische investeerder Starboard Value liet weten zich ook te keren tegen de overname van Celgene. Starboard zal als aandeelhouder van Bristol-Myers Squibb tegen de deal stemmen, omdat slecht zou zijn nagedacht over de transactie. Eerder dit jaar maakte Starboard bekend een miljoen aandelen Bristol-Myers Squibb te hebben gekocht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links