Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Champions League spekt bankrekening Ajax

AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft de eerste helft van het voetbalseizoen afgesloten met een winst van 20,3 miljoen euro. De club profiteerde vooral van zijn deelname aan de lucratieve Champions League. Dat spekte de kas van de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland met 27,5 miljoen euro.

De omzet van Ajax steeg in de eerste helft van het voetbalseizoen van 56 miljoen euro naar 104,3 miljoen euro. Deelname aan de Champions League leverde de club de voorbije maanden circa 45 miljoen euro op, los van de recette-inkomsten.

Daartegenover stegen de bedrijfslasten met dik 25 miljoen euro tot 76,8 miljoen euro. De bankrekening van Ajax dikte in de meetperiode met ruim 20 miljoen euro aan. Het eigen vermogen van de club bedraagt nu 178,7 miljoen euro.

Successen

Ajax zag de opbrengsten uit seizoenskaarten met 800.000 euro dalen tot 6,1 miljoen euro. Daarentegen leverde de verkoop van business-seats en skyboxen beduidend meer op. De omzet uit merchandise steeg met 1,5 miljoen euro tot 9,1 miljoen euro. Ajax betaalde verder fors meer aan salarissen. Door hogere lonen en winstpremies werd ruim 14 miljoen meer overgemaakt aan spelers en staf. Ook het overige personeel mocht meeprofiteren van de sportieve successen.

Ajax rekent voor heel het seizoen op een positief resultaat. Naast de Champions League-deelname zullen ook transfers, zoals die van Frenkie de Jong en Maximilian Wöber, positief uitpakken voor de bankrekening van de Amsterdammers.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3
  2. 02 apr Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. BeursVis 28 februari 2019 07:18
    Voor het aandeel totaal onbelangrijk. Misschien dat wat optimisten bijkopen maar verder zal het wel mee vallen. Ik denk eerder dat het aandeel Ajax snel zal dalen. Ajax barst van het geld maar kan er niets mee doen. Zelfs al verkoopt Ajax nog voor 100 miljoen aan spelers. Dit is tegenwoordig niets in vergelijking met de echte wereld top.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links