Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aalberts onderuit op Damrak

Gepubliceerd op 28 februari 2017 11:51 | Views: 5.995

AALBERTS NV 22 mei

22,78 0,00 (0,00%)

AEX 22 mei

524,38 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries was dinsdagochtend de grote verliezer op de beurs in Amsterdam. De cijfers die Aalberts naar buiten bracht, konden beleggers, niet bekoren ondanks een verhoging van de resultaten en het dividend. Aalberts bungelde onderaan de hoofdindex op het Damrak met een min van bijna 5 procent.

De AEX noteerde richting het middaguur 0,3 procent lager op 493,34 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 720,41 punten. De beurs in Frankfurt daalde 0,1 procent, Parijs en Londen lieten nagenoeg vlakke standen zien.

Aalberts gaf aan voor dit jaar op een verdere winstgevende groei te rekenen. Volgens veel analisten lagen de jaarcijfers grotendeels in lijn met de verwachtingen. Bank Degroof Petercam verlaagde het beleggingsadvies voor Aalberts, gezien de sterk opgelopen beurskoers sinds november.

Aandeel

De kopgroep in de AEX werd gevormd door NN Group, ABN AMRO en SBM Offshore met plussen tot 0,8 procent. In de MidKap was Air France-KLM de grote winnaar met een koerswinst van 2,9 procent. Beursintermediair Flow Traders boekte bij de middelgrote fondsen een winst van 1,7 procent. ING gaf een koopadvies voor het aandeel.

Op de beurs in Frankfurt leverde staalconcern Salzgitter 2,6 procent in. Het bedrijf liet weten dit jaar op een flink hogere winst te rekenen, geholpen door de aantrekkende staalprijzen, maar beleggers hadden op nog meer gehoopt. De Duitse branchegenoot ThyssenKrupp zakte 0,9 procent en op Beursplein 5 verloor ArcelorMittal 1,1 procent.

Investeringen

Verder wordt op de financiële markten uitgekeken naar een speech van president Donald Trump in het Amerikaanse Congres later op de dag. Mogelijk maakt Trump meer bekend over de grote investeringen op het gebied van infrastructuur en belastinghervormingen die hij wil.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 53,94 dollar. De Brentprijs zakte 0,3 procent naar 55,78 dollar per vat. De euro was 1,0601 dollar waard, tegen 1,0618 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 50% zegt kopen 6 stemmen
AEX 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

AALBERTS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare