Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple-baas hekelt datahonger van socialmediabedrijven

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De topman van Apple, Tim Cook, heeft hard uitgehaald naar grote socialmediabedrijven die hun geld verdienen met het verzamelen en verwerken van grote hoeveelheden persoonlijke gegevens. Deze bedrijven, die hij niet bij naam noemde, maken zich volgens hem schuldig aan misleiding en het versterken van tegenstellingen in de maatschappij.

"Als een bedrijf is gebouwd op het misleiden van gebruikers, uitbuiting van data en keuzes die in feite geen keuzes zijn, verdient dat geen lof. Het verdient een hervorming", zei Cook op de onlineconferentie Privacy & Data Protection.

Cook hekelde ook het gebruik van algoritmes die de meest spectaculaire, maar vaak onware samenzweringstheorieën verspreiden om gebruikers aan socialmediaplatforms te binden. "Het is hoog tijd dat we ophouden te doen alsof deze aanpak ons niets kost, want het veroorzaakt polarisatie, verlies van vertrouwen en zelfs geweld." De Apple-topman deed daarnaast een oproep aan de Amerikaanse regering om met strengere privacyregels te komen, vergelijkbaar met de richtlijn van de Europese Unie.

De opmerkingen zijn bijna niet los te zien van het conflict tussen Apple en Facebook. Een update binnen het mobiele besturingssysteem van Apple, iOS, verplicht gebruikers om toestemming te geven aan apps als die gerichte reclame willen aanbieden op basis van persoonlijke gegevens. Dit kan de inkomsten van Facebook, dat het juist van deze zeer specifieke advertenties moet hebben, hard raken. Persbureau Bloomberg meldde op basis van een ingewijde dat Facebook-baas Mark Zuckerberg nu een aanklacht wegens machtsmisbruik tegen Apple overweegt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
APPLE INC.

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. putter 29 januari 2021 10:49
    gat in de makt voor de eu, al die amerikaanse tech markten verbieden hier nog zaken te doen en zelf dergelijke zaken opzetten maar dan zoals het zou moeten. Maar ja wat kan je verwachten van dat zooitje in brussel. Misschien kan ons koningshuis daar wat geld in steken in plaats van huizen op te kopen en te verhuren , speedbootje kopen van 2 miljoen, amalia die 1.2 miljoen per jaar krijgt. Na oorspronkelijk hun kapitaal vergaard te hebben met het leegstelen van de hollandse republiek , hebben ze in hun beleving nog steeds te weinig. De politiek in nederland dekt ze volledig. Ongelofelijk.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 22 apr
    165,880
    +0,58% +0,950
  2. APPLE INC. 22 apr
    156,200
    +0,88% +1,360

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links