Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reorganisatie Douglas gaat grotendeels aan Nederland voorbij

NIJMEGEN (ANP) - De grote reorganisatie bij parfumerieketen Douglas treft Nederland nauwelijks. Volgens een woordvoerster is er geen sprake van "geforceerde en grootschalige sluitingen" bij de 111 vestigingen in Nederland. Douglas maakte eerder donderdag bekend zo'n 500 van zijn circa 2400 winkels te willen sluiten. Met name in Zuid-Europa zou dat gevolgen hebben, maar ook in Duitsland verdwijnen rond de 60 winkels.

Het bedrijf maakt pas na het weekend bekend welke winkels precies worden gesloten. Eerst wil Douglas het eigen personeel inlichten. Alle winkelsluitingen moeten in het najaar van 2022 afgerond zijn.

Douglas zet de stap omdat een deel van de verkopen is verschoven naar de webwinkel. Die verschuiving versnelde afgelopen jaar door de coronapandemie en maatregelen als lockdowns en winkelsluitingen. In Zuid-Europa had Douglas door overnames ook relatief veel winkels en daardoor leveren die niet allemaal genoeg op.

Webwinkel versterken

Door te snoeien in zijn winkelbestand wil Douglas tot 120 miljoen euro besparen. Het bedrijf verwacht dat een groot deel van de omzet behouden blijft omdat klanten naar de resterende winkels en de webshop van de keten zullen gaan. Voor de sluitingen en het vertrek van personeel zet Douglas eenmalig 94 miljoen euro opzij.

Douglas zet al langer in op de versterking van de webwinkel. In het boekjaar 2019/2020, dat tot en met eind september liep, kwam de omzet van Douglas uit op 3,2 miljard euro waarvan 822 miljoen uit onlineverkopen kwam. De omzet was ongeveer 6 procent lager dan een jaar eerder. De operationele winst kwam uit op 292 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Warm Buffet 28 januari 2021 11:05
    quote:

    Menno87 schreef op 28 januari 2021 10:02:

    Heel logisch toch, gaan we post-corona allemaal nog zo massaal winkelen? of blijft een deel toch liever thuis bestellen. Ik denk het laatste .
    De markt denk daar in ieder geval ook zo over... zie waarderingen van webwinkels als Zalando, Amazon, Alibaba en Rakuten. Ben toch benieuwd hoe de binnenstad er over pakweg 10 jaar uit gaat zien.
  2. [verwijderd] 28 januari 2021 11:06
    Haha, nog even en men kan nergens meer naar parfum ruiken en die alleen zien op internet.
    Amazon wordt alleen maar groter door on line verkopen en die kan producten goedkoper aanbieden omdat mensen bij Douglas ruiken maar bij Amazon bestellen. En Amazon betaalt geen huur en ook maar 1,2% belasting. Over oneerlijke concurrentie gesproken.
    Maar politiek blijft maar slapen wat dit betreft. In India is Amazon verboden omdat vele retailers door on line verkopen kapot zijn gegaan. Kapitalisme heeft daar zijn grenzen. In Nederland kennelijk niet.
  3. Nuchtertransparant 28 januari 2021 11:39
    Terug naar Old Spice and Fresh Up mannen !!! Geurtjes voor kerels. Brand als een gek, je bent gelijk COVID-19 gedesinfecteerd en gaat de hele dag mee. Nog een beetje op de pielewops en moeders de vrouw is ook gelukkig. Fresh up kost 3,99. Is bijna 4 maal Fresh Up voor 1 maand Spotify.

    Mijn vader gebruikte het altijd. Heeft 7 kinderen groot gebracht en was een gelukkig mens. Dus kappen met al die overbodige shit ! :-)
  4. [verwijderd] 28 januari 2021 13:22
    quote:

    Nuchtertransparant schreef op 28 januari 2021 11:39:

    Terug naar Old Spice and Fresh Up mannen !!! Geurtjes voor kerels. Brand als een gek, je bent gelijk COVID-19 gedesinfecteerd en gaat de hele dag mee. Nog een beetje op de pielewops en moeders de vrouw is ook gelukkig. Fresh up kost 3,99. Is bijna 4 maal Fresh Up voor 1 maand Spotify.

    Mijn vader gebruikte het altijd. Heeft 7 kinderen groot gebracht en was een gelukkig mens. Dus kappen met al die overbodige shit ! :-)
    Hahaha
  5. [verwijderd] 28 januari 2021 13:30
    Ik hoorde laatst iemand die parfumluchtjes bij de Ali express kocht.

    Het is wat langer onderweg, kostprijs 4,00 euro, kostprijs hier in de winkel 45,00 euro.

    Ik legde uit dat het waarschijnlijk nep is, gekleurd water met een een heel dun luchtje dat na 10 minuten vervlogen is waarschijnlijk, ik kon hem niet overtuigen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links