Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple boekt recordresultaten dankzij nieuwe iPhones

Apple boekt recordresultaten dankzij nieuwe iPhones

CUPERTINO (AFN) - De Amerikaanse technologiegigant Apple heeft in het afgelopen kwartaal recordresultaten in de boeken gezet, vooral dankzij een sterke vraag naar zijn nieuwste iPhones in de feestdagenperiode. Dat maakte Apple nabeurs op Wall Street bekend. De cijfers en vooruitzichten waren beter dan analisten hadden verwacht.

De omzet in het eind december afgesloten eerste kwartaal van het gebroken boekjaar steeg op jaarbasis met 9 procent tot 91,8 miljard dollar. Ook met de Apple Watch, AirPods en diensten als Apple TV+ deed het bedrijf uit het Californische Cupertino goede zaken. De nettowinst bedroeg ruim 22,2 miljard dollar tegen 20 miljard dollar een jaar eerder. Topman Tim Cook verklaarde in zijn nopjes te zijn met de records die Apple heeft geboekt. Een jaar geleden kwam Apple juist nog met een omzetwaarschuwing door een tegenvallende vraag naar iPhones.

Apple denkt dat de omzet in het lopende kwartaal zal uitkomen op 63 miljard tot 67 miljard dollar. Financieel directeur Luca Maestri zei dat deze prognose ongewoon breed is en dat dit te maken heeft met de mogelijke gevolgen van het coronavirus op de verkopen en de toeleveringsketen van het bedrijf. Apple laat veel van zijn producten assembleren in China en elders in Azië.

Op Wall Street viel het bericht van Apple in goede aarde bij beleggers, want in de handel nabeurs gaat het aandeel behoorlijk omhoog. De beurskoers van het aandeel Apple is vorig jaar meer dan verdubbeld.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Video: cyclische aandelen bieden kansen
  2. 02 apr Apple onder vuur in de VS, maar er is een nog groter probleem

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2020 08:16
    En wij maar denken, dat Chinezen corrupt zijn, maar iemand verdiend hier aan gigantische woekerprijzen.

    Wie o wie ????

    En niet meer klagen als je spullen koopt bij Action of 3x reist, want we kopen massaal Iphone en producent verdiend lekkere marges door werknemers en toeleveranciers flink onder druk te zetten.

    Gewone Europese salarisniveau voor die landen die het produceren (China, taiwan) zit er helaas niet in.

  2. Mr.Windows 29 januari 2020 08:27
    Apple maakt zeer mooie (doordachte) spullen en ze zijn nog niet klaar met ontwikkelen.
    Ja ze hebben een winstmarge maar dat heeft ieder bedrijf en zelfs AkzoNobel/DSM zitten in China en ook dat is niet tegen de arbeidsvoorwaarden van Europa.
    En als aandeelhouder pluk ik al jaren de vruchten van hun noeste arbeid en met de producten ben ik super tevreden dus mij hoor je niet klagen!
  3. [verwijderd] 29 januari 2020 09:03

    De cijfers van Apple waren ijzersterk.

    Echter er passen toch drie nuanceringen:

    1. Q1 2019 was voor Apple een slecht kwartaal met een lagere omzet en lagere nettowinst dan Q1 2018. We vergelijken nu dus een zeer sterk Q1 2020 met een zwak Q1 2019. Daardoor lijken de cijfers nog net eventjes mooier.
    1. De trailing EPS (de Winst per Aandeel over de laatst gepubliceerde 4 kwartalen) van Apple is $ 12,66. Op basis van deze trailing EPS staat Apple nu op een Koers-Winst verhouding van 25,1. Dat is een forse K-W verhouding op een moment dat we toch eens op de top van de economische cyclus moeten zitten en gezien de onzekerheden van het moment in China.
    1. Tot slot houdt Apple in de outlook voor Q2 in verband met de onzekerheden in China wel een hele forse bandbreedte aan. Op omzet niveau lijkt dat nog mee te vallen, maar je kan op basis van de cijfers die Apple geeft de outlook helemaal doorrekenen zonder zelf aannames te hoeven doen. Op Nettowinst niveau kom je dan op een bandbreedte van $ 12 miljard tot $ 14 miljard
    De onzekerheid over de impact van het Coronavirus is bij Apple blijkbaar redelijk groot. En dat is natuurlijk ook wel voorstelbaar als een bedrijf veel leveranciers in China heeft zitten (zie ook Philips in Nederland).

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Apple

168,000 17 apr
-1,380 -0,81%
Premium

Apple onder vuur in de VS, maar er is een nog groter probleem

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links