Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe topman voor autoconcern Renault

Gepubliceerd op 28 januari 2020 18:52 | Views: 965

Renault 13:04

32,41 +0,70 (+2,19%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse autoconcern Renault heeft Luca de Meo benoemd tot nieuwe topman. De Italiaan zal per 1 juli de topfunctie bij Renault gaan bekleden. Hij was eerder topman van Volkswagen-dochtermerk Seat. Bronnen hadden al gemeld dat zijn benoeming aanstaande was.

De 52-jarige De Meo werd als favoriet gezien om de functie van bestuursvoorzitter bij Renault op zich te nemen, nadat hij eerder deze maand op eigen verzoek opstapte bij Seat. Daarmee werd de weg vrij gemaakt voor zijn komst naar Renault.

Renault was op zoek naar een nieuwe topman na het ontslag van Thierry Bolloré in oktober. Hij was begin vorig jaar aan het roer van de Franse automaker komen te staan nadat die Carlos Ghosn had ontslagen vanwege vermeende fraude bij samenwerkingspartner Nissan. Bolloré was lang de rechterhand van Ghosn en het gedwongen vertrek van Bolloré werd gezien als een signaal aan Nissan dat Renault nog altijd heil ziet in de samenwerking met de Japanners.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Renault

Gerelateerd

Renault

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord