Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam eindigt in het groen

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst gesloten, na de forse koersval een dag eerder toen de vrees voor de economische impact van het nieuwe coronavirus voor zware verliezen op de financiële markten zorgde. Ook elders in Europa waren mooie plussen te zien. Op het Damrak werd het aandeel Philips lager gezet na een kwartaalupdate van het zorgtechnologieconcern.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het slot 0,7 procent hoger op 602,96 punten. De hoofdindex zakte een dag eerder voor het eerst sinds 12 december onder de 600 puntengrens. De MidKap klom 0,5 procent tot 917,31 punten. Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,1 procent.

Philips was de grootste daler in de AEX met een min van 2,1 procent na tegenvallende resultaten over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf zette tevens zijn divisie voor huishoudelijke apparaten in de etalage. Topman Frans van Houten denkt dat er veel belangstelling is voor het onderdeel. Staalconcern ArcelorMittal voerde de stijgers bij de hoofdfondsen aan met een winst van 2,7 procent.

Koploper

De vastgoedbedrijven Unibail-Rodamco-Westfield en Eurocommercial Properties zakten tot 3,1 procent na adviesverlagingen door UBS. Wereldhave (min 6,8 procent) noteerde ex dividend. Bouwer BAM was koploper in de MidKap met een plus van 2,7 procent.

In Frankfurt verhoogde de Duitse softwarereus SAP zijn winstverwachting voor 2020 na solide kwartaalcijfers. Het aandeel daalde desondanks ruim 2 procent. Industrie- en staalconcern Thyssenkrupp kreeg er 5,3 procent bij in Frankfurt na berichten dat de Finse liftenbouwer Kone de hoogste bieder is voor de liften- en roltrappendivisie van het Duitse bedrijf.

Minder sterk

Swedbank steeg 8 procent in Stockholm. De door een witwasschandaal getroffen Zweedse bank zag de winst afgelopen kwartaal minder sterk dalen dan verwacht. Airbus klom 1 procent in Parijs. De vliegtuigbouwer heeft een akkoord bereikt met Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten over een schikking in een omkopingszaak.

De euro was 1,1010 dollar waard tegen 1,1019 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent in prijs tot 53,76 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder op 60,03 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links