Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesco schrapt duizenden banen

LONDEN (AFN) - Supermarktketen Tesco zet het mes in 9000 banen in Groot-Brittannië. Dat maakte de onderneming maandag bekend. Verschillende Britse media speculeerden de afgelopen dagen al over een grote ingreep bij de onderneming, al gingen over de omvang zowel hogere als lagere aantallen de ronde.

Tesco denkt dat de helft van het aantal medewerkers dat wordt geraakt door de ingreep, elders in het bedrijf aan de slag kan. Bij in totaal 90 vestigingen zal er op de versafdelingen gesneden worden in het personeelsbestand en ook het hoofdkantoor wordt geraakt, zo valt op te maken uit een verklaring.

Tesco is de grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk met 732 filialen en heeft verder veel ondersteunende- en klantenservice-afdelingen. Het bedrijf is opgericht in 1919 en heeft wereldwijd 3400 filialen. Tesco als totaal heeft een personeelsbestand van circa 460.000 waarvan zo'n 300.000 medewerkers actief zijn in Groot-Brittannië. Tesco is verder aanwezig in landen als India, Polen, Tsjechië en Hongarije.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links