Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tegenvallende winst Caterpillar

DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, heeft in het vierde kwartaal een lagere winst per aandeel behaald dan verwacht. In de handel voorbeurs gaat het aandeel Caterpillar behoorlijk omlaag op Wall Street.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,55 dollar. Analisten hadden hier in doorsnee op 2,99 dollar per aandeel gerekend. Caterpillar had te maken met hogere grondstofprijzen. Het bedrijf zag de omzet in het vierde kwartaal met 11 procent stijgen tot 14,3 miljard dollar, geholpen door een stijgende vraag vanuit de mijnbouwindustrie en meer verkopen aan de bouwsector. Wel stond in China de vraag onder druk door de afzwakkende economie.

Over heel 2018 nam de omzet met een vijfde toe tot 54,7 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 6,1 miljard dollar. In 2017 was dit 754 miljoen dollar omdat het bedrijf een miljardenlast moest nemen voor de Amerikaanse belastinghervormingen.

Caterpillar gaf aan voor dit jaar op een bescheiden omzetgroei te rekenen. De winst per aandeel zou daarbij moeten stijgen, aldus het bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 feb Sterke resultaten voor Caterpillar
  2. 31 okt Update: Caterpillar presteert beter dan verwacht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Caterpillar

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 28 januari 2019 14:29
    Tegenvallende winst.....Analisten hadden op meer gerekend...
    Caterpillar slaapt er wel om .....en dezelfde analisten geven over een paar dagen weer een koopadvies.Hieruit blijkt maar weer dat analisten er zeer regelmatig naast zitten. Hoe kun je dan een degelijk advies geven???
    Tja, als de cijfers bekend zijn weet iedereen het wel, maar hoe vaak worden deze kenners teleurgesteld??? Het is en blijft koffiedik kijken, en elk bedrijf bepaald zelf wat ze in de cijfers willen prijsgeven.Is wereldwijd nog nooit anders geweest. En dat weet elke analist en blijft het een gok, al die winstverwachtigen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links