Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tegenvallende winst Caterpillar

Gepubliceerd op 28 jan 2019 om 14:17 | Views: 1.877

Caterpillar Inc 16 okt

130,19 0,00 (0,00%)

DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, heeft in het vierde kwartaal een lagere winst per aandeel behaald dan verwacht. In de handel voorbeurs gaat het aandeel Caterpillar behoorlijk omlaag op Wall Street.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,55 dollar. Analisten hadden hier in doorsnee op 2,99 dollar per aandeel gerekend. Caterpillar had te maken met hogere grondstofprijzen. Het bedrijf zag de omzet in het vierde kwartaal met 11 procent stijgen tot 14,3 miljard dollar, geholpen door een stijgende vraag vanuit de mijnbouwindustrie en meer verkopen aan de bouwsector. Wel stond in China de vraag onder druk door de afzwakkende economie.

Over heel 2018 nam de omzet met een vijfde toe tot 54,7 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 6,1 miljard dollar. In 2017 was dit 754 miljoen dollar omdat het bedrijf een miljardenlast moest nemen voor de Amerikaanse belastinghervormingen.

Caterpillar gaf aan voor dit jaar op een bescheiden omzetgroei te rekenen. De winst per aandeel zou daarbij moeten stijgen, aldus het bedrijf.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Caterpillar Inc 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Caterpillar Inc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ger1948
0
Tegenvallende winst.....Analisten hadden op meer gerekend...
Caterpillar slaapt er wel om .....en dezelfde analisten geven over een paar dagen weer een koopadvies.Hieruit blijkt maar weer dat analisten er zeer regelmatig naast zitten. Hoe kun je dan een degelijk advies geven???
Tja, als de cijfers bekend zijn weet iedereen het wel, maar hoe vaak worden deze kenners teleurgesteld??? Het is en blijft koffiedik kijken, en elk bedrijf bepaald zelf wat ze in de cijfers willen prijsgeven.Is wereldwijd nog nooit anders geweest. En dat weet elke analist en blijft het een gok, al die winstverwachtigen.
VP 1958
0
Bedrijf draait goed maar analisten hadden meer verwacht: hup koers naar beneden evenzogoed bij bedrijven die slechte cijfers geven maar analisten hadden slechter verwacht: hup koers omhoog. Analisten waaien mee met de wind[waan] vd dag daar kan je zo weinig mee.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links