Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Avantium heeft partner nodig'

Gepubliceerd op 28 januari 2019 09:14 | Views: 7.187

Avantium 13:41

5,36 +0,06 (+1,13%)

AMSTERDAM (AFN) - Avantium heeft BASF dan wel uitgekocht uit het samenwerkingsverband Synvina, maar het chemiebedrijf heeft zelf niet de financiële en technische armslag om een fabriek op te zetten waarin FDCA en PEF gemaakt kunnen worden. Dat schrijven analisten van KBC Securities naar aanleiding van het bericht dat Avantium weer de volledige zeggenschap over Synvina heeft.

De marktvorsers van KBC schatten dat Avantium het jaar beëindigde met ongeveer 80 miljoen euro in kas. Daar gaat al 17,3 miljoen euro van naar BASF en alle activiteiten van het chemiebedrijf kosten volgens een raming van KBC ongeveer 20 miljoen euro per jaar, waardoor Avantium nog maar voor drie jaar geld heeft. De specialisten blijven dan ook van mening dat het risico voor beleggers zeer hoog is.

KBC hanteert een reduce-advies voor Avantium en verlaagde zijn koersdoel naar 1,75 euro van 2,50 euro. Het aandeel Avantium stond maandag na enkele handelsminuten 10,4 procent hoger op 2,01 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare