Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Investeerders klagen Danske Bank aan om schandaal

Gepubliceerd op 27 december 2019 15:53 | Views: 1.824

Danske Bank 17 feb

120,50 -1,05 (-0,86%)

ING 17 feb

10,73 0,00 (0,00%)

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Een groep internationale investeerders wil een schadevergoeding van Danske Bank. De investeerders, verenigd in de stichting ISAF-Danske, zijn daarom een rechtszaak begonnen. Ze vinden dat Danske Bank beleggers jarenlang heeft misleid door niet te openbaren dat een deel van de opbrengsten en winsten afkomstig waren uit witwaspraktijken waar Danske niets tegen deed.

ISAF-Danske vertegenwoordigt onder meer pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders uit diverse landen. Gezamenlijk hebben die bedrijven en institutionele investeerders naar eigen zeggen biljoenen euro's onder beheer. Ze willen ongeveer 1,5 miljard Deense kroon, omgerekend zo'n 200 miljoen euro.

Danske Bank wordt in de Verenigde Staten en een aantal Europese landen onderzocht vanwege het niet controleren waar ongeveer 200 miljard dollar vandaan kwam, die via de Estse tak van de bank stroomde tussen 2007 en 2015. Een deel van dat geld is waarschijnlijk crimineel geld dat op deze manier werd witgewassen.

Danske zegt zichzelf tegen de claim te zullen verdedigen. ISAF-Danske sluit niet uit dat er meer rechtszaken zullen volgen tegen de bank.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 67% zegt kopen 3 stemmen
Danske Bank 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Danske Bank A/S

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord