Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe cao voor personeel AkzoNobel

AMSTERDAM (AFN) - Medewerkers van AkzoNobel krijgen de komende jaren 6,6 procent loonsverhoging. Dat kwam de verffabrikant overeen met vakbonden FNV en VHMP. Ook krijgt het personeel een eenmalige uitkering van 2250 euro bruto. Als de operationele winstmarge in 2020 minimaal 15 procent bedraagt, volgt nog een uitkering van 500 euro bruto.

Het loon gaat stapsgewijs omhoog. Met terugwerkende kracht worden de salarissen met 2,5 procent verhoogd. Op 1 juli volgend jaar volgt een verhoging van 2,75 procent en op 1 juli 2020 een van 1,35 procent. De cao loopt tot eind 2020.

Het sociaal plan is verlengd tot en met eind 2021. Ook zijn er afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers.

CNV

De bonden wilden ook dat Akzo een bijstorting van 400 miljoen euro deed in het pensioenfonds, maar daar was voor Akzo niet over te praten.

Akzo en de bonden waren al sinds afgelopen voorjaar in gesprek over een nieuwe cao. Er werd de afgelopen periode verschillende keren gestaakt.

In tegenstelling tot FNV en VHMP is vakbond CNV niet akkoord gegaan met de nu gemaakte afspraken. Volgens bestuurder Arthur Bot steekt het de CNV-leden dat Akzo-personeel er minder loon bijkrijgt dan werknemers van Nouryon, de voormalige speciaalchemietak van AkzoNobel. Ook een eenmalige uitkering bij Nouryon was hoger en er waren betere afspraken over de inzetbaarheid van oudere werknemers. Bovendien stemde Nouryon in met een onderzoek naar een mogelijke bijstorting voor het pensioenfonds.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel
  2. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 27 december 2018 12:57
    Met dank aan de vakbonden die jaren geleden in hun wijsheid, een cao wisten af te sluiten tegen inruil van de toen bestaande pensioenbijdrage-regeling voor het AKZO concern. Nu blijkt dat ze de leden van het pensioenfonds hebben 'voorgelogen' en nu laten ze deze mensen in de kou staan. Helden die vakbondsleiders. Bij de overname van ICI lukte het AKZO niet om de Engelse vakbond onderuit te halen, daar schoof men meer dan 1 miljard naar de pensioenregeling.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

62,380 24 apr
+0,100 +0,16%
Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links