Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit winstweek hoger af

Nikkei sluit winstweek hoger af

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een kleine winst geëindigd. De hoop dat de economie en de bedrijfswinsten spoedig zullen herstellen van de coronacrisis bood steun aan de handel. Beleggers deden het verder rustig aan bij gebrek aan richting uit de Verenigde Staten, waar Wall Street gesloten bleef vanwege de viering van Thanksgiving Day. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde donderdag dat de eerste leveringen van een coronavaccin in de Verenigde Staten vanaf volgende week zullen beginnen. In Europa is echter onduidelijkheid ontstaan over de werkzaamheid van het vaccin van het Brits-Zweedse AstraZeneca vanwege een productiefout. Er komt waarschijnlijk een nieuw internationaal onderzoek naar het vaccin dat de farmaceut samen met de Universiteit van Oxford heeft ontwikkeld.

De Nikkei in Tokio ging 0,4 procent hoger het weekeinde in op 26.644,71 punten. De Japanse hoofdindex klom deze week ruim 4 procent. De Nikkei is in november al bijna 16 procent gestegen en koerst af op de beste beursmaand sinds januari 1994. De makers van elektronische componenten waren in trek door de hoop dat de opkomst van elektrische voertuigen, het 5G-netwerk en andere nieuwe technologieën zullen leiden tot een sterke vraag naar hun producten. Nidec en Murata Manufacturing klommen 4,2 en 1,4 procent en bereikten beide nieuwe hoogtepunten.

Het aandeel Tokyo Dome werd niet verhandeld vanwege een groot aantal kooporders en het bereiken van de stijgingslimiet van rond 17 procent. De eigenaar van het honkbalstadion in de Japanse hoofdstad bevestigde te onderhandelen over een overnamebod van vastgoedontwikkelaar Mitsui Fudosan.

In Shanghai stond de beurs tussentijds 0,2 procent in de plus, na een stijging van 28,2 procent van de winst van Chinese industriële bedrijven in oktober. De sterke stijging wijst op een verder herstel van de op een na grootste economie ter wereld van de coronacrisis. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent en de Kospi in Seoul won 0,3 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney verloor 0,5 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links