Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vertrouwen producenten in economie herstelt zich toch weer

Vertrouwen producenten in economie herstelt zich toch weer

DEN HAAG (AFN) - Nadat het herstel van het vertrouwen dat producenten hebben in de economie in oktober tot staan was gebracht, zijn de producenten deze maand weer iets optimistischer gestemd. Met name de orderportefeuille leidde tot minder pessimisme bij de industriële ondernemers, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De graadmeter die het producentenvertrouwen meet bereikte in november de stand van min 3,8, terwijl dat in oktober nog min 5,6 was. Sinds april zijn de producenten negatief gestemd. Toen de eerste coronagolf hard toesloeg daalde de graadmeter meteen naar het diepste punt ooit van min 28,7. Sindsdien werden producenten gestaag minder negatief totdat die trend in oktober dus eindigde.

Behalve over de orderportefeuille waren de ondernemers in de industrie ook minder negatief gestemd over de bedrijvigheid. Over de voorraad waren ze wat minder positief. Naar sector gemeten hebben producenten in de transportmiddelenindustrie en de aardolie- en chemische industrie het meeste vertrouwen in de economie. Producenten in de voedingsmiddelenindustrie waren het negatiefst gestemd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links