Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed ziet 'bescheiden' groei in VS

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie laat de laatste tijd een "bescheiden" groei zien en de vooruitzichten zijn positief. Dat meldde de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, dat inzage geeft in de economische activiteit in de Verenigde Staten.

De studie is samengesteld op basis van enquêtes door de regionale centrale banken. De gegevens zijn actueel tot 18 november. Beleggers houden het Beige Book altijd sterk in de gaten omdat ze daaruit mogelijk een duidelijker beeld kunnen krijgen over de toekomst van het rentebeleid.

Naar verwachting zal de Fed dit jaar niet verder tornen aan zijn belangrijkste rentetarieven, zo bleek onlangs al uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de koepel van centrale banken. De Fed verlaagde eind oktober de rente in de VS voor de derde keer dit jaar in een poging de nog altijd goed draaiende Amerikaanse economie te wapenen tegen afremming van de wereldeconomie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 november 2019 08:01
    Oftewel, het begin van het einde van Amerikaanse welvaart. Ogen gaan open en consumenten vragen zich af of je 1.200 euro voor een Iphone moet betalen als de componenten worden gemaakt door mensen die voor 100$ per maand werken in fabrieken in China.

    Aai over onze bolleke en we geven de arme landen en China de schuld en gaan door met uitbuiten.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links