Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ajax vangt miljoenen met Chinese samenwerking

Ajax vangt miljoenen met Chinese samenwerking

AMSTERDAM (AFN) - Ajax gaat samenwerken met de Chinese voetbalclub Guangzhou R&F FC. Algemeen directeur Edwin van der Sar zette maandag zijn handtekening onder een vijfjarige overeenkomst. Guangzhou R&F, niet te verwarren met topclub Guangzhou Evergrande die de afgelopen zeven jaar landskampioen werd, wil met hulp van Ajax de beste jeugdopleiding in China ontwikkelen. De Amsterdamse club verdient in totaal 10 miljoen euro met deze deal.

Ed Engelkes gaat het project aansturen. De oud-trainer van de vrouwen van Ajax wordt technisch directeur van Guangzhou R&F. De 53-jarige Engelkes neemt een aantal Amsterdamse trainers mee die de filosofie van Ajax gaan overbrengen. Beide clubs hebben al de intentie uitgesproken het contract met vijf jaar te verlengen als de samenwerking bevalt.

,,We waren de afgelopen jaren al actief op de Aziatische markt, maar voornamelijk op commercieel gebied'', zei Van der Sar. ,,Deze samenwerking draait vooral om voetbal. De jeugdopleiding is voor Ajax al decennialang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Het is bekend dat het voor ons lastig is om in de huidige Europese voetbalwereld verder te groeien. Door de Ajax Coaching Academy creëren we desondanks kansen om hierin stappen te maken.''

De Chinese club, in 2011 opgericht door vastgoedontwikkelaar R&F, eindigde dit jaar als vijfde in de Super League. Vicevoorzitter Nicky Wong heeft hoge verwachtingen van de samenwerking. ,,Ajax is een club met een rijke historie. Zij hebben de beste jeugdopleiding van de wereld. Wij zijn een jonge club, maar met dezelfde filosofie als Ajax waar het gaat om de manier van spelen, maar ook met betrekking tot opleiden van jeugd.''

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3
  2. 02 apr Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 27 november 2017 13:54
    Hewt gehele voetbal bestaat uit moderne mensenhandel en waarlijk denken ze dat met geld resultaten worden behaald als je maar genoeg geld bijeenschraapt....en snotneuzen rianten salarissen denkt te moeten geven En dat terwijl ze nog niet eens een poot aan de bal hebben gezet voor de club die hen aangetrokken heeft... Maar zoals iedereen weet is clubliefde een andere thema waaraan de huidige nog zeer jonge voetbaltalent meer aan het geld denkt dan aan overwinningen hHet nederlandse voetbal is sinds de de grote jongens allang van het toneel verdwenen zijn nog nooit zo slecht geweest als nu.... Internationaal hebben we niets meer in te brengen als club en als Nederlands elftal De betaalde clubs in het betaald voetbal worden door sponsors en gemeenten in stand gehouden want het aantal betalende toeschouwers dat er op af komen daalt met de jaren
  2. taurus86 27 november 2017 14:50
    Ongelofelijk. Ajax is in de afgelopen 20 jaar, de grootste 'doordraaier'van heel jong talent geweest. Wekelijks worden amateurclubs van hun talentjes beroofd en worden deze spelertjes - en hun opvoeders - bedwelmd met verhalen over 'eeuwige roem' voor hun jonge telg. De realiteit is helaas anders.
    Na de flop van Ajax Kaapstad, is 1 keer kennelijk niet genoeg en lonkt opnieuw het geld. Een mooie sociale sport wordt vakkundig de das om gedaan. Jammer.
  3. raadzaam 27 november 2017 15:17
    quote:

    taurus86 schreef op 27 november 2017 14:50:

    Ongelofelijk. Ajax is in de afgelopen 20 jaar, de grootste 'doordraaier'van heel jong talent geweest. Wekelijks worden amateurclubs van hun talentjes beroofd en worden deze spelertjes - en hun opvoeders - bedwelmd met verhalen over 'eeuwige roem' voor hun jonge telg. De realiteit is helaas anders.
    Na de flop van Ajax Kaapstad, is 1 keer kennelijk niet genoeg en lonkt opnieuw het geld. Een mooie sociale sport wordt vakkundig de das om gedaan. Jammer.
    Daar heb je een punt. Alle talenten verdwijnen. Ook voert Ajax een beleid alsof: "overal het gras groener is dan in eigen land". De herkenbaarheid van spelers, de Amsterdammers voorop, blijven vaak te lang kansloos op een goede kans op het eerste team. Er ontstaan allerlei voorkeuren die niets met kwaliteit te maken hebben van de talenten maar met de VERKOOPBAARHEID van de spelers. Dit beleid doet het hedendaagse voetbal straks de das om!
    Als liefhebber vind ik het niet leuk dat alle voormalige talenten in buitenlandse competities spelen. Wie deze spelers wil volgen gaat z'n gang maar, ik ben wel uitgekeken op het grootkapitaal! Ik vraag me af wanneer ik ook afhaak voor onze vaderlandse competitie?
  4. down 2 december 2017 21:42
    hedendaags voetbal is slaven handel heeft niets meer met sport te doen en is een moderne mensenhandel geworden Spelers gaan liever op de bank zitten dat hun passie uit te voeren niet dat ze dit niet graag doen maar geld is voornamer en liefst nog veel meer
    De voetballers van de vorige eeuw die speelden nog voor de eer en werden niet echt rijk door het voetbal maar door een sportzaak te beginnen na hun lange loopbaan in het voetbal
    De resultaten die je nu op de borden ziet zijn ronduit schandalig en europees en wereldlijk doen we al helemaal niet meer mee dat kan ook niet want de meeste zitten het gehele jaar door op de reserve bank!!!!!!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links