Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen blijven in het rood

Europese beurzen blijven in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag halverwege de middag nog altijd in de min. Beleggers maken zich zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen in Europa en de vrees voor nieuwe lockdownmaatregelen. Ook het uitblijven van een deal over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie zorgde voor koersdruk.

De AEX-index op Beursplein 5 stond rond 15.35 uur 0,2 procent in de min op 544,95 punten. De MidKap zakte 1,6 procent tot 792,16 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 1,5 procent.

Staalbedrijf ArcelorMittal was de grootste daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een verlies van 4,1 procent. Uitzender Randstad noteerde een min van 3,3 procent. Volgens cijfers van brancheorganisatie ABU blijft de vraag naar uitzendkrachten dalen vanwege de coronacrisis. Koplopers waren betalingsverwerker Adyen en techinvesteerder Prosus, die beide op een winst van 2,1 procent stonden.

MidKap

In de MidKap sloot beursintermediair Flow Traders de rij met een min van 4,6 procent na een adviesverlaging door UBS. Eurocommercial Properties zakte 3,7 procent. De winkelvastgoedverhuurder haalde afgelopen kwartaal minder huur op dan een jaar eerder. Verlichtingsbedrijf Signify kampte met een adviesverlaging door Morgan Stanley en verloor 4,3 procent.

Aalberts daalde 2,9 procent. De industrieel toeleverancier liet in het derde kwartaal "verder herstel" zien, na de fikse klap van de coronacrisis. In sommige nichemarkten verloopt het herstel wel trager doordat klanten terughoudend blijven met investeren. Houtveredelaar Accsys steeg 9,4 procent bij de kleine bedrijven.

HSBC

HSBC won 4,1 procent in Londen. De Britse bank zag de kwartaalwinst minder sterk dalen dan gevreesd en gaat verder snijden in de kosten. De Britse olie- en gasreus BP boekte in het derde kwartaal weer winst, na een enorm verlies een kwartaal eerder, maar daalde evengoed 1,7 procent. De Spaanse bank Santander schreef afgelopen kwartaal ook weer zwarte cijfers, na een recordverlies in het tweede kwartaal. Het aandeel steeg 1,3 procent in Madrid.

In Zürich daalde Novartis 3,6 procent, ondanks een verhoging van de verwachtingen door de Zwitserse farmaceut. In Frankfurt krabbelde SAP (plus 1,7 procent) wat op. De Duitse softwaremaker kelderde een dag eerder bijna 22 procent na een omzetalarm.

De euro was 1,1825 dollar waard, tegenover 1,1818 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 38,91 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 40,78 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links