Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pfizer: nog geen gegevens over effectiviteit coronavaccin

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 13:11 | Views: 3.239

Pfizer Inc 24 nov

36,60 +0,08 (+0,22%)

PFIZER INC. DL-,05 24 nov

30,70 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN/RTR) - Farmaceut Pfizer kan nog niets zeggen over de effectiviteit van het coronavaccin dat het bedrijf ontwikkelt. Een onafhankelijke commissie van wetenschappers heeft nog geen tussentijdse analyse kunnen uitvoeren die moet uitwijzen of het middel effect heeft, zo meldde het concern in een kwartaalupdate.

De tussentijdse analyse is pas mogelijk als minstens 32 deelnemers aan een grootschalig onderzoek naar het vaccin besmet zijn geraakt met het nieuwe coronavirus. Topman Albert Bourla stelde onlangs in een open brief dat Pfizer mogelijk eind november al om versnelde goedkeuring voor het vaccin zal vragen bij de Amerikaanse toezichthouder FDA. Dat zal alleen gebeuren als het middel veilig wordt geacht en er bewijs is dat het vaccin effect heeft, zo schreef hij.

Pfizer had ook opbeurend nieuws over het vaccin. De werving van deelnemers aan zijn zogeheten Fase 3-onderzoek naar het coronavaccin is bijna rond. Inmiddels doen ruim 42.000 mensen mee aan klinische tests met het vaccin, terwijl het Amerikaanse concern zich ten doel heeft gesteld 44.000 deelnemers te werven. Pfizer meldde in zijn kwartaalupdate dat 36.000 mensen een tweede dosis hebben gekregen van het middel, dat samen met Duitse BioNTech wordt ontwikkeld.

Pfizer gaf de update samen met zijn cijfers over het derde kwartaal. Daarin daalden de opbrengsten met 4 procent tot 12,1 miljard dollar. Dat kwam onder andere doordat te midden van de coronapandemie minder Amerikanen op doktersbezoek gingen, dus er ook minder medicijnen voorgeschreven werden. Daarnaast was de vraag naar medicijnen in China lager door de virusuitbraak.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PFIZER INC. DL-,05 67% zegt verkopen 9 stemmen
Pfizer Inc 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 R0ME0 27 oktober 2020 13:31
  quote:

  JBL_0123 schreef op 27 oktober 2020 13:17:


  Nog geen garantie over de werking ervan maar wel al volop aan het produceren? Wat gaan ze ermee doen als blijkt dat het niet werkt? De afvoer in?


  Je mag aannemen dat ze het dan vernietigen.

  Maar het is een race tegen de klok en dan niet zozeer tegen het virus maar om als 1 van de eerste met grote hoeveelheden aan te bieden en te verkopen.

  Die race is ook zo gevaarlijk omdat er ook partijen tussen zitten die het mogelijk wat minder secuur nemen met de regels en veiligheid.
  Ik heb persoonlijk het bedrijf en dan vooral de top van Moderna niet hoog zitten en dan druk ik mij nog heel zwak uit.

  Heb meer vertrouwen in methodes die from scratch bedacht zijn en waar meer deskundig naar is gekeken en dus meer vertrouwen in astrazeneca/oxford en J&J/janssen farma.

  Spoetnik dat je daar niks meer van hoort en die 3 vaccins in China....., als er toch iets positiefs te melden zou zijn dan schreeuwen deze toko's het van de daken dus geen nieuws is niet goed in dit soort gevallen.
 2. forum rang 6 Jopie1962 27 oktober 2020 14:05
  "Farmaceut Pfizer kan nog niets zeggen over de effectiviteit van het coronavaccin dat het bedrijf ontwikkelt"

  "De werving van deelnemers aan zijn zogeheten Fase 3-onderzoek naar het coronavaccin is bijna rond."

  Hoe kan het, dat je al bij fase-3 bent aangeland, en nog stééds niks kunt zeggen over de effectiviteit van dat middel?
  Hopen ze op een wonder of zo?
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare