Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Harley-Davidson voert winst flink op ondanks coronacrisis

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 12:44 | Views: 1.398

MILWAUKEE (AFN) - Harley-Davidson verkoopt onder druk van de coronacrisis beduidend minder motoren. Maar met de winst van het Amerikaanse bedrijf gaat het wel weer de goede kant op. Puur gelet op wat er onder de streep overblijft was afgelopen periode het beste derde kwartaal sinds 2015.

Er werden wereldwijd 53.800 motoren verkocht, 8 procent minder op jaarbasis. De omzet daalde eveneens met 8 procent, tot 1,2 miljard dollar. De nettowinst steeg evenwel van 87 miljoen dollar naar 120 miljoen dollar.

Zelf verklaart de motorenbouwer de cijfers met de nieuwe koers die het bedrijf is ingeslagen. Daarbij werd waarschijnlijk geprofiteerd van het economisch herstel na de klap van de eerste lockdowns. Het ging afgelopen periode beduidend beter dan in het tweede kwartaal toen omzet en winst nog min of meer halveerden.

Harley-Davidson heeft een vijfjarenplan opgesteld om de crisis het hoofd te bieden. Het bedrijf trekt zich bijvoorbeeld terug uit bepaalde markten en heeft in de zomer aangekondigd honderden banen te schrappen. Voor de korte termijn is de situatie nog wel erg onzeker in verband met de virusuitbraak. Daarom heeft Harley-Davidson wederom geen verwachtingen uitgesproken voor de rest van het jaar.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. BLOK-E 27 oktober 2020 18:35
    Ligt toch iets anders, ik denk dat het komt door:
    1. later uitleveren van motoren door Corona, fabrieken waren dicht.
    2. Door niet op vacantie gaan hebben velen ook nog een (nieuwe) motor in Juli aangeschaft, ik ook!
    3. Door de grotere vraag in Juli-Augustus geen extra discount Moeten geven
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare