Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

3M verkoopt meer mondkapjes en luchtreinigingssystemen

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 12:37 | Views: 1.049

3M Company 16:20

176,41 +2,27 (+1,30%)

ST. PAUL (AFN) - Industrieel concern 3M heeft in het derde kwartaal een stuk meer producten voor persoonlijke veiligheid zoals mondkapjes verkocht door de coronapandemie. Ook de afdeling gezondheidszorg van het Amerikaanse bedrijf behaalde een hogere omzet, mede door de toegenomen verkoop van luchtreinigingssystemen. Daar stond tegenover dat de verkoop van goederen voor onder meer de transportindustrie en de verkoop van kantoorartikelen daalde.

De divisie gezondheidszorg en de divisie veiligheid, waar mondkapjes en beschermende pakken onder vallen, groeiden beide met ruim een kwart op jaarbasis. De omzet steeg met 4,5 procent tot 8,4 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder.

De nettowinst daalde naar 1,4 miljard dollar, tegen bijna 1,6 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt onder meer doordat in het derde kwartaal van 2019 een onderdeel werd verkocht. De onderneming verlaagde de kosten in het eerste kwartaal met 400 miljoen dollar op jaarbasis. Vanwege de onzekerheden rond het coronavirus doet 3M geen voorspellingen voor het hele jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
3M Company 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare