Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Farmaceut Novartis verhoogt verwachtingen

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 07:40 | Views: 4.482

NOVARTIS N 27 nov

81,06 -0,20 (-0,25%)

BASEL (AFN) - De Zwitserse farmaceut Novartis heeft zijn verwachtingen voor het gehele jaar naar boven bijgesteld. Volgens het bedrijf trekken de marktomstandigheden in de farmaceutische industrie aan. Eerder had Novartis juist te kampen met een zwakkere vraag naar zijn medicatie omdat minder mensen tijdens de coronacrisis een arts bezochten voor bijvoorbeeld behandelingen van huid- en oogaandoeningen.

Novartis schroeft nu zijn prognoses voor de omzet en operationele winst op. In de afgelopen periode nam de omzet met 1 procent toe tot bijna 12,3 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. De operationele winst steeg met 2 procent tot 2,4 miljard dollar. De nettowinst daalde met 5 procent tot ruim 1,9 miljard dollar. Dat heeft volgens Novartis te maken met juridische kosten.

Topman Vas Narasimhan van Novartis sprak van solide resultaten ondanks de impact van de coronacrisis op de vraag naar medicijnen. Hij zei opgetogen te zijn over de pijplijn aan producten die het bedrijf op de markt gaat brengen zoals een middel tegen multiple sclerose.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NOVARTIS N 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare