Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spaanse senaat: Madrid mag Catalonië besturen

MADRID (AFN/RTR) - Een grote meerderheid van de Spaanse senaat heeft vrijdag toestemming gegeven aan de Spaanse regering om het bestuur van de autonome regio Catalonië over te nemen. Dat gebeurde kort nadat het Catalaanse parlement de onafhankelijkheid van de regio had uitgeroepen.

Verwacht wordt dat de Spaanse premier Mariano Rajoy zo snel mogelijk maatregelen zal aankondigen om het bestuur van Catalonië in handen te nemen. Hij kan onder meer de Catalaanse regering naar huis sturen en de directe leiding over de Catalaanse politie in handen nemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 hjs64 27 oktober 2017 17:00
    Ja de tijden van Franco zijn weer terug, die lastige Catalaanse parlementariers zullen wel opgepakt worden en naar fort Montjuic afgevoerd worden om vervolgens gewoon te verdwijnen. De beurs zal er mijns insziens overigens totaal niet op reageren, interessseert beleggers toch niet of Catalonie uitgemoord wordt?
  2. forum rang 7 jan de vakman 27 oktober 2017 17:04
    Is dat de reden,waarom de € aan het zakken is,dat zou toch gunstig moeten zijn,voor mijn metaaltjes,of reken ik nu verkeerd??
    Amg lijkt zijn opgaande lijn toch vast te gaan houden,aperam trekt gelukkig weer bij,want hij stond opnieuw zwaar rood,vandaag is arcelor echter koploper met rood gaan,al lijkt hier het tij ook ten gunste te gaan keren.
    Gemalletje knalde zomaar omhoog,nu er geen winstwaarschuwing in de pen zat en de cijfers,gedeeltelijk mee vielen.
    Zal maandag fugie een zelfde plaatje laten zien,dat is ten slotte ook zo'n drama??
    Voor mij word het waarschijnlijk weer een verliesweek,wat hebben mijn metaaltjes gedaan,dat ze zo'n slaag krijgen??
    Wie weet ,zit er nog zo'n schitterend Reger slotaccoord in de bus,moed verloren is immers al verloren,Sukkerdesessio!!!
  3. Traveler@repair 27 oktober 2017 18:05
    Op de getekende kaart van Heineken stond al Catalonië als land ingetekend. Dat het niet zomaar gaat moge duidelijk zijn.
    De puppets in het parlement van Catalonië willen, zoals mijn vriend Brecht zo mooi schrijft, gewoon de fiscale plantage overnemen...
    En zo gaat het niet werken lijkt mij.
  4. Traveler@repair 27 oktober 2017 18:11
    Euro/dollar/GBP, naar mijn idee, maar dat ben ik hoor, is het de bedoeling van de NWO om de nieuwe wereldmunt heel eenvoudig te gaan invoeren, en wat is dan eenvoudiger als de dollar, de euro en het GBP eenzelfde "waarde" vertegenwoordigen ?
    GBP van 1.40 naar een 1.13 nu
    USD ( waarde 72 eurocent ) naar bijna 1.15 komend van een week terug van bijna 1.20.
  5. Traveler@repair 27 oktober 2017 18:17
    Het is nu de stijgende prijs van olie die de EURO zwakker maakt en gek genoeg de beurzen doet aantrekken. Olie omhoog in prijs = inflatie !
    Olie/plastics bijkans ieder produkt heeft er mee te maken, transport en energie zijn er ook nog steeds aan gekoppeld kwa prijs.
  6. Bonost 29 oktober 2017 02:49
    Gaat zeker wel invloed hebben dat gedoe in Catalonie. Catalonie is een belangrijke motor voor de inkomsten van Spanje. En als die inkomsten gaan stagneren gaat Spanje en daarmee Europa een probleem krijgen. Dat is ook de reden dat Spanje dit stukje land niet wil loslaten. Zo'n 20% van hun inkomsten komt uit Catalonie. Stel je toch eens voor dat die Spanjolen hun eigen geld moeten gaan verdienen. pfff
  7. forum rang 9 objectief 29 oktober 2017 07:42
    quote:

    Bonost schreef op 29 oktober 2017 02:49:

    Gaat zeker wel invloed hebben dat gedoe in Catalonie. Catalonie is een belangrijke motor voor de inkomsten van Spanje. En als die inkomsten gaan stagneren gaat Spanje en daarmee Europa een probleem krijgen. Dat is ook de reden dat Spanje dit stukje land niet wil loslaten. Zo'n 20% van hun inkomsten komt uit Catalonie. Stel je toch eens voor dat die Spanjolen hun eigen geld moeten gaan verdienen. pfff
    Elk land heeft wel een gebied waar het beter gaat dan in de rest van het land...in Spanje natuurlijk omdat Catalonie enerzijds aan de kust ligt en niet een afgelegen dor gebied is waar niemand woont en anderzijds dicht bij de rest van Europa...dat is een enorm economisch voordeel en daarvan profiteren de Cataloniers zelf het meest.
    De veronderstelling om dan maar zelfstandig te worden is leuk, maar niet realistisch.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links