Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Corbion iets beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 27 oktober 2017 09:09 | Views: 3.690

Corbion 10 jul

32,05 +0,15 (+0,47%)

AMSTERDAM (AFN) - De financiële resultaten van Corbion waren iets beter dan verwacht. Dat oordeelden analisten van KBC Securities in een rapport over de producent van voedingsingrediënten.

Vooral het bedrijfsresultaat (ebitda) van Corbion viel volgens de kenners iets hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden. Corbion zette in het derde kwartaal een ebitda van 41,6 miljoen euro in de boeken. Dat was meer dan de circa 40 miljoen euro die KBC had voorzien.

Wel benadrukt KBC dat dit resultaat blijvend onder druk staat vanwege de hoge kosten voor met name grondstoffen. In de loop van 2018 voorziet de bank hier verbetering, gelet op de verwachte prijsontwikkelingen van ingrediënten.

Overname TerraVia

Verder wijst KBC op de overname van TerraVia. De initiële verliezen op dit onderdeel zullen mogelijk wegen op de winsten van Corbion in 2018.

KBC handhaafde zijn hold-advies op Corbion en verhoogde het koersdoel van 26 naar 28 euro. Het aandeel Corbion ging bij opening van de beurs op vrijdag 0,7 procent omlaag naar 27,82 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Corbion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare