Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Iets minder omzet voor Corbion

Gepubliceerd op 27 oktober 2017 07:40 | Views: 2.880

Corbion 03 jul

32,25 -0,05 (-0,15%)

AMSTERDAM (AFN) - Corbion heeft zijn omzet in de eerste negen maanden van het jaar licht zien dalen. De groei werd onder meer geremd door tegenvallende prestaties bij de bakkerstak. De producent van voedingsingrediënten zag zijn bedrijfsresultaat wel stijgen.

De bakkerstak van Corbion kampte volgens het bedrijf met ,,tegenslag bij de uitvoering van de strategie". Ook keerden een aantal klanten in het zogeheten vriesdeegsegment de divisie de rug toe. Bij de divisie Meat was wel sprake van omzetgroei, geholpen door sterke prestaties in de Verenigde Staten. Verder had Corbion last van hogere kosten.

De omzet van het bedrijf daalde over de periode met 0,7 procent tot 680,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat dikte met ruim 10 procent aan tot 102,5 miljoen euro.

Voor het hele jaar handhaafde Corbion de prognose dat de autonome groei van de netto-omzet bij Biobased Ingredients onder de afgegeven meerjarenbandbreedte van 2 tot 4 procent groei zal uitkomen. Verder voorziet het bedrijf nog altijd dat de brutowinst (ebitda) dit jaar iets lager zal uitvallen dan een jaar eerder. Dat is exclusief de impact door de recente overname van TerraVia.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Corbion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare