Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Beurzen in de ban van economische cijfers en corona'

Gepubliceerd op 27 september 2020 16:06 | Views: 5.320

AEX 18:05

557,40 -6,60 (-1,17%)

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe beursweek staat vooral in teken van nieuwe macro-economische cijfers en het verdere verloop van de coronacrisis. In de Verenigde Staten komen daarnaast de presidentsverkiezingen steeds dichterbij. Beleggers zullen zich hier komende weken op voorbereiden en hun posities innemen.

De oplopende besmettingsaantallen in tal van landen geven beleggers veel zorgen. Hierdoor dreigen hernieuwde lockdownmaatregelen met mogelijk verstrekkende economische schade. Daarbij is er in de VS nog altijd geen akkoord bereikt over een nieuw steunpakket van de overheid.

Intussen zorgen de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor veel onrust. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden verweet rivaal Donald Trump onlangs te liegen als Joseph Goebbels, de propagandaminister van de nazi's. Dit weekend werd ook bekend dat president Trump er kort voor de stembusgang nog een benoeming van een nieuw lid van het Hooggerechtshof door wil krijgen, wat weer voor boze reacties zorgt in het Democratische kamp.

Nieuwe gegevens

De financiële markten verwerken deze week verder onder meer nieuwe gegevens over de industrie in grote economieën als de VS, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Ook verschijnt er weer een nieuw Amerikaans banenrapport, dat inzicht biedt in de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de grootste economie van de wereld.

Wat betreft bedrijfsresultaten is het de komende dagen nog rustig. In de VS geeft onder meer chipconcern Micron Technology een kijkje in de boeken en in Europa is het de beurt aan kledingketen Hennes & Mauritz (H&M).

Verder gaat de aandacht uit naar techbedrijven, onder meer omdat de VS extra handelsbeperkingen hebben opgelegd aan de grootste Chinese chipfabrikant Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Ook speelt er dit weekend nog een rechtszaak over een dreigende ban van de app TikTok uit Amerikaanse appstores. Daarover was zondagmiddag, enkele uren voordat het verbod op het populaire videoplatform zou moeten ingaan, nog altijd geen duidelijkheid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 79% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Freemoneyforever 28 september 2020 08:18
  quote:

  Anoniem1337 schreef op 27 september 2020 23:42:


  AEX: 83% zegt kopen
  12 stemmen

  Serieus?


  Misschien willen die stemmers een one-night/one-day stand met de AEX. Voor mij lijkt de AEX momenteel veel meer op een casino.

  Ik durf dat niet aan, veel te riskant, ze schrijven juist dat partijen zich beschermen. Ik kan geen goede redenen vinden om voor of tegen stijging te stemmen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare