Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Tesco bekijkt verkoop Poolse tak'

Gepubliceerd op 27 sep 2019 om 17:14 | Views: 1.699

Ahold Delhaize 17:35

24,09 +0,01 (+0,02%)

Tesco 17:35

229,80 -2,80 (-1,20%)

LONDEN (AFN) - De Britse supermarktketen Tesco bekijkt een verkoop van zijn worstelende tak in Polen. Volgens bronnen tegen persbureau Bloomberg is het bedrijf de activiteiten onder de loep aan het nemen en wil Tesco zich meer richten op de Britse activiteiten en aantrekkelijke markten in het buitenland.

De Poolse tak van Tesco telde eind juni 348 winkels en is de grootste divisie van het bedrijf in Centraal-Europa. Tesco heeft in het land te maken met toenemende concurrentie en leed vorig jaar verlies bij het onderdeel. Het concern heeft al tientallen vestigingen in Polen gesloten. Het is overigens niet zeker of de verkoop ook daadwerkelijk wordt doorgezet, aldus de bronnen.

Het grootste supermarktconcern van Groot-Brittannië trok zich in het verleden al terug uit de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Wel heeft het bedrijf oog op flinke uitbreiding in Thailand.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 2 stemmen
Tesco 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Tesco

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links