Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips opvallende daler in AEX

Philips opvallende daler in AEX

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Philips was vrijdag veruit de sterkste daler in de AEX-index op Beursplein 5. Het zorgtechnologieconcern, dat momenteel analisten benadert met betrekking tot hun taxaties vooruitlopend op de kwartaalcijfers, noteerde in de middaghandel 3,6 procent lager.

Volgens verschillende marktkenners is het gissen naar de reden van de koersdaling. Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen kan er nu niet de vingers achter krijgen. Hij noemde de daling opvallend omdat het concern niet met echt nieuws naar buiten is gekomen. Ook handelaar Cees Smit van Today's Groep tast desgevraagd in het duister.

Philips maakte eerder deze week de impact van wisselkoersen op de verkopen kenbaar aan marktvorsers en komt op korte termijn met de analistenconsensus op de proppen.

Een aandeel Philips was omstreeks 14.25 uur 42,35 euro waard. Het technologieconcern publiceert op 28 oktober de kwartaalcijfers.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2019 15:19
    quote:

    BAMPOSTNL schreef op 27 september 2019 15:03:

    Een beursgenoteerde onderneming die analisten benaderd????? Is dit crimineel en wat Beursspeculant aangeeft: 'zaak van AFM'.
    Maar misschien is het wel een drogreden voor de koersdaling, een spelletje van de handelaren. Ik neem aan dat ze niet al te veel onbekende kennis hebben gedeeld, en als het dan daalt, 'zal er wel iets aan de hand zijn', maar dat hoeft natuurlijk niet.
  2. [verwijderd] 27 september 2019 15:50
    quote:

    pmepme_ schreef op 27 september 2019 15:38:

    Als particuliere belegger heb je altijd het nakijken. Hoewel het geen voorkennis mag heten is het duidelijk dat hier partijen aan de gang zijn die meer weten en daar op voorsorteren. Heeft u iets van een winstwaarschuwing gehoord? ik niet.
    Zal mij niks verbazen als er maandag een winstwaarschuwing komt. Mensen met voorkennis dumpen nu al hun aandelen.
  3. [verwijderd] 27 september 2019 17:05
    quote:

    pmepme_ schreef op 27 september 2019 16:56:

    Als maandag een winstwaarschuwing volgt is er duidelijk sprake van voorkennis geweest bij bepaalde groepen dat is strafbaar en dan moet de AFM daar maar eens nader onderzoek naar te doen.
    En als er helemaal niks aan de hand is maar de media angst aangewakkerd hebben met de suggestie dat de daling komt omdat Philips analisten heeft gebeld, iets wat gewoon gebruikelijk is en meer bedrijven doen, dan?

    Tijd zal het leren, opvallende daling is het zonder nieuws. Ik durf ze ook niet aan te houden in het weekend
  4. pmepme 27 september 2019 17:12
    quote:

    Beursspeculant schreef op 27 september 2019 17:05:

    [...]

    En als er helemaal niks aan de hand is maar de media angst aangewakkerd hebben met de suggestie dat de daling komt omdat Philips analisten heeft gebeld, iets wat gewoon gebruikelijk is en meer bedrijven doen, dan?

    Tijd zal het leren, opvallende daling is het zonder nieuws. Ik durf ze ook niet aan te houden in het weekend
    Het enige verschil is dat de voorgaande jaren een dergelijke sterke daling nooit op grond van déze cijfers voorkwam. Alleen na een winstwaarschuwing of echt slechte kwartaalresultaten.Kijk je naar de voorlopige vooruitzichten die Philips zelf heeft afgegeven (investeer relations) zijn die stabiel en consistent. Maw daar zou de aanleiding niet moeten liggen. Het aandeel blijft maar dalen! Goed dat de beurs bijna sluit. We worden gigantisch in de maling genomen en er is (nog) geen tegenbeweging.
  5. forum rang 6 Happy 10 oktober 2019 08:20
    quote:

    TradeFish schreef op 10 oktober 2019 08:12:

    THERE IT ISSSSS!!!! How do they knowwww!!!
    Het TINA-effect zorgde ervoor dat we hier niet in wilde geloven. We hielden ons vast aan hoop. Nu moeten we het wel gaan zien. Het gaat K met de economie. De beurzen zullen gaan volgen. Uitstappen kan gelukkig nog.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17 apr
    865,35
    -1,07% -9,32
  2. 18,940
    -1,15% -0,220

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links