Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nike en Trump in schijnwerpers op Wall Street

Nike en Trump in schijnwerpers op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag naar verwachting met kleine winsten aan de handelssessie beginnen. Beleggers verwerken onder meer cijfers van sportgigant Nike. Verder wordt onder meer uitgekeken naar de belastingplannen van president Donald Trump. Ook worden enkele macro-economische cijfers verwerkt.

Nike kwam dinsdag nabeurs met cijfers naar buiten. De sportartikelengigant behaalde in het afgelopen kwartaal een lagere winst, bij een vrijwel onveranderde omzet. Het bedrag onder de streep was echter hoger dan verwacht. Wel kunnen de mindere vooruitzichten van het bedrijf reden zijn voor investeerders om de aandelen van de hand te doen. Nike waarschuwde onder meer voor tegenvallende verkopen die het in het lopende kwartaal voorziet.

Donald Trump zal ook de aandacht op zich gericht weten. De Amerikaanse president zal woensdag zijn plannen voor belastinghervormingen uit de doeken doen. Hij sprak vooruitlopend op de onthulling van een ,,zeer uitgebreid en zeer gedetailleerd" plan.

Micron Technology

Beleggers krijgen data over de hypotheekaanvragen, duurzame goederen en woningverkopen voor de kiezen. Ook wordt de wekelijkse update over de olievoorraden gepubliceerd, die invloed kan hebben op de olieprijzen.

Bij de overige bedrijven kwam ook Micron Technology met cijfers. Het chipbedrijf wist daarbij beter dan verwachte resultaten in de boeken te zetten, geholpen door de stevige vraag naar geheugenchips.

Dow Jones

Verder maakte de Amerikaanse overheid bekend een strafheffing in te gaan voeren die kan oplopen tot 220 procent op vliegtuigen van het Canadese Bombardier. Het besluit komt na een klacht van Boeing dat Bombardier profiteert van Canadese staatssteun, waardoor de vliegtuigen van het bedrijf tegen zeer lage prijzen verkocht kunnen worden.

De aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag met zeer bescheiden koersuitslagen. De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 22.284,32 punten. De bredere S&P 500 bleef vrijwel onveranderd op 2496,84 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent op 6380,16 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nike
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 27 september 2017 15:42
    Waarschijnlijk gaat trumpie de boel flink stuwen,als hij met drastische plannen komt,hopenlijk trekt hij de kar bij ons dan ook nog een beetje vooruit,het gaat lang niet slecht vandaag,daar zal ingeetje wel debet aan zijn.
    Zowaar staan alle drie de metaaltjes gruun,dat is een heel poosje geleden,nu maar hopen,dat ze weer niet de afgrond in storten,zo als zo vaak,de laatste tijd.
    Gisteren dachten we,dat ons lieve besietje,een dood vogeltje was,maar zie daar,vandaag fluit hij het hoogste lied,pharmpje staat licht groen,maar de laatste uren,wil hij vaak heftig bewegen,daar heb ik geen bezwaar tegen,als het dan maar omhoog is!bergen geluk toegewenst!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Nike 18 apr
    95,740
    +0,95% +0,900
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links