Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op Fed-baas Powell

Beurzen wachten op Fed-baas Powell

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte donderdag een nipte winst. De andere Europese beurzen deden een stapje terug. Beleggers waren vooral in afwachting van de toespraak die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell later op de dag zal houden. Op het Damrak gaven onder meer kunstmestproducent OCI, detacheerder DPA, biotechnoloog Vivoryon en elektronicaproducent Neways nog een kijkje in de boeken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 566,79 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 812,73 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent.

Techinvesteerder Prosus was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 1,4 procent. Philips won 0,8 procent. Het zorgtechnologieconcern neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Intact Vascular over. Met de deal zijn honderden miljoenen dollars gemoeid. Verzekeraar Aegon sloot de rij met een min van 2,3 procent.

OCI daalde 1,9 procent bij de middelgrote bedrijven. De kunstmestproducent heeft relatief weinig last gehad van de coronacrisis en verkocht in het tweede kwartaal meer kunstmest. Door lagere prijzen daalde de omzet echter. Ook leed het bedrijf een verlies.

Neways zakte 7 procent bij de kleinere bedrijven. De maker van elektronische componenten zag de omzet in het eerste halfjaar stevig dalen als gevolg van de coronacrisis. Biotechnoloog Vivoryon leed in de eerste zes maanden meer verlies en daalde 1,9 procent. Distributeur en groothandel B&S Group verloor 3,7 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley.

Op de lokale markt won DPA 1,4 procent. De detacheerder wist door kostenbeheersing de gevolgen van het coronavirus op de bedrijfsvoering beperkt te houden. Techbedrijf CM.com, dat ook met cijfers kwam, klom 2,3 procent.

In Londen steeg WPP 4,9 procent. Volgens het grootste reclamebureau ter wereld is het dieptepunt van de crisis achter de rug. Rolls-Royce zakte 7 procent na teleurstellende resultaten van de Britse fabrikant van vliegtuigmotoren. Bouygues won 2,4 procent in Parijs. Het Franse bouw-, telecom- en mediaconcern had in de eerste jaarhelft flink last van de coronacrisis, maar presteerde beter dan verwacht.

De euro was 1,1821 dollar waard tegen 1,1820 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 43,32 dollar. Brentolie werd ook 0,2 procent duurder, op 45,71 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:12 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pieter Vandewalle 27 augustus 2020 10:18
    De nasdaq nam alvast een mooie voorsprong op powell, maar het zou wel eens goed kunnen dat straks the sky the limit zal zijn. Hij is nu al niet in staat de inflatie op te krikken, dus verwacht je maar aan nog vele triljoenen nieuw geld en nulrente voor jaaaaaaren
  2. forum rang 8 het zwaard 27 augustus 2020 11:36
    Dat "nieuwe geld" zullen dan Dollars zijn die nog minder waard gaan zijn t.o. de Euro vermits de Staatschuld in de VS nog zal toenemen. Van 1.1821 naar 1.1921 ? Nog niet zolang geleden waren er hier nog velen op dit forum die dachten dat de € snel zou verdwijnen, weet je nog ?
    Vreemd dat hier niets meer over hoor.
  3. ruud11 27 augustus 2020 11:39
    quote:

    LS Investment schreef op 27 augustus 2020 11:33:

    Ik denk dat veel TA beleggers hun AEX eruit gaan doen.

    GAP tussen 551 en 557 moet nog worden opgevuld
    GAP tussen 554 en 559 moet nog worden opgevuld
    Zojuist een sterke weerstand getest waar de AEX tot op heden nog niet door is gekomen.

    What goes up, must come down.
    Mooie grafiek, je ziet nog een hoop grote weerstanden voor een weg omhoog en een groot gat omlaag
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links