Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Esperite vindt oplossing voor Cryo-Save

Gepubliceerd op 27 augustus 2019 16:29 | Views: 4.367

Esperite 11:26

0,03 0,00 (-0,57%)

AMSTERDAM (AFN) - Het beursgenoteerde stamcelbedrijf Esperite heeft een oplossing gevonden voor stamceltak Cryo-Save. In een strategische overeenkomst met Myrisoph Capital is afgesproken dat die investeerder exclusieve wereldwijde licentiehouder wordt van het merk Cryo-Save voor een periode van minimaal tien jaar.

Ook neemt Myrisoph de verantwoordelijkheid over voor de marketing en verkoop van het merk, evenals de opslag van alle tot nu toe opgeslagen monsters, zodat klanten bediend kunnen blijven worden. Myrisoph-voorzitter Hassan Alhassani spreekt daarbij van een acquisitie van de wereldwijde activiteiten van Cryo-Save.

Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. Esperite houdt ergens komende weken nog een buitengewone aandeelhoudersvergadering over de deal.

Myrisoph

Myrisoph is afkomstig uit Dubai en heeft naar eigen zeggen al andere stamcelactiviteiten in handen. "We zijn ervan overtuigd dat ons managementteam Cryo-Save tot een wereldleider zal maken", aldus Alhassani. "We hebben de financiële middelen om substantieel te investeren in de groei van het bedrijf ten behoeve van al onze huidige en toekomstige klanten."

Esperite probeerde het onderdeel Cryo-Save eerder dit jaar nog te verkopen aan een Poolse branchegenoot. Het boekenonderzoek nam veel tijd in beslag. Polski Bank Komórek Macierzystych trok zich later volledig terug uit die deal, omdat de commissarissen van die onderneming zich er niet in konden vinden.

Het aandeel Esperite schoot dinsdagmiddag flink omhoog na het nieuws. Omstreeks 16.30 uur noteerde de onderneming een plus van ruim 40 procent op 0,09 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Esperite 58% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Esperite

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare