Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TSMC: patentbeschuldigingen ongegrond

Gepubliceerd op 27 aug 2019 om 11:06 | Views: 1.901

ASML 10:21

239,50 +3,40 (+1,44%)

HSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De beschuldigingen van patentschending aan het adres van Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) door de Amerikaanse chiptoeleverancier GlobalFoundries zijn "ongegrond". Dat liet TSMC weten.

TSMC is een belangrijke toeleverancier aan bijvoorbeeld Apple en een grote klant van de Nederlandse chipmachinemaker ASML. GlobalFoundries heeft zestien klachten over vermeende patentinbreuk door TSMC ingediend bij autoriteiten en rechtbanken in de Verenigde Staten en Duitsland. Een van de eisen is dat de import van sommige producten van Apple in die landen wordt stopgezet omdat die chips van TSMC bevatten waarbij patentrechten van GlobalFoundries werden geschonden. Ook wil het Californische GlobalFoundries een "significante" schadevergoeding van TSMC.

TSMC zegt de aanklachten te bestuderen en fel te zullen vechten voor zijn intellectuele belangen en de rechtszaken van GlobalFoundries te betreuren.

Het Taiwanese concern levert ook apparatuur aan grote bedrijven als Broadcom, Nvidia en Qualcomm, terwijl diens producten ook zijn te vinden in servers, computers en veel andere internetelektronica. Volgens GlobalFoundries maakt TSMC onwettig gebruik van cruciale patentbezittingen van de onderneming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ASML 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
AEX900
0
Global Foundries……nooit van gehoord!
Zitten hier weer een advokaten kollektief achter die een poging doen en op een handjeklap spelen?
MartijnN1932
1
quote:

AEX900 schreef op 27 aug 2019 om 11:12:


Global Foundries……nooit van gehoord!
Zitten hier weer een advokaten kollektief achter die een poging doen en op een handjeklap spelen?Nee Globalfoundries is het bedijf dat de AMD chips produceerd, Jointventure
waarbij AMD een groot deel van zijn fabrieken omgezet heeft naar GlobalFoundries. OOk levert Global Foundries Chips voor IBM apparatuur, na een overname van IBM productie
Bù kèqì
0
Globalfoundries is een grote speler die vorig jaar met 7nm techniek (ASML) gestopt is. Zie spectrum.ieee.org/nanoclast/semicondu... ze zijn misschien bang toch de boot te missen?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links