Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere omzet DPA door verkoop start-ups

Gepubliceerd op 27 augustus 2019 08:03 | Views: 3.048

DPA 10:04

0,83 +0,00 (+0,48%)

AMSTERDAM (AFN) - DPA Group heeft in de eerste helft van het jaar minder omzet behaald dan een jaar eerder in dezelfde periode. De daling was te wijten aan het afstoten van meerdere kleinschalige of onvoldoende renderende activiteiten, zo meldt de detacheerder, die ook last had van krapte op de arbeidsmarkt.

De omzet kwam uit op 75,3 miljoen euro, tegenover 78,5 miljoen euro een jaar eerder. Zonder de verkopen van de "start-ups en scale-ups" was sprake van een omzetgroei van 4,2 procent. De nettowinst steeg van 2 miljoen naar 3,7 miljoen euro.

DPA richtte zich het afgelopen jaar meer op zijn kernactiviteiten. Dat zorgde volgens scheidend topman Eric Winter voor een "flinke stijging" van het bedrijfsresultaat (ebitda) van 4,6 miljoen naar 6,2 miljoen euro. Onder Arnold van Mameren, die het stokje dinsdag overneemt van Winter, gaat DPA verder op dezelfde weg. Het bedrijf verwacht in de tweede helft van het jaar resultaten die in lijn zijn met die van de eerste helft van het jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DPA 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

DPA Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare