Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street hoger na akkoord VS en Mexico

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag verder omhooggegaan na nieuws over een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en Mexico. De brede S&P 500 en technologiebeurs Nasdaq bereikten nieuwe hoogten, waarbij de Nasdaq voor het eerst boven de psychologische grens van 8000 punten kwam.

Vrijdag gingen de beide beursgraadmeters ook al naar records. De toonaangevende Dow-Jonesindex stond nu rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent hoger op 26.045 punten. De S&P 500 won 0,7 procent tot 2895 punten en de Nasdaq kreeg er 0,9 procent bij op 8014 punten.

Volgens president Donald Trump vervangt het nieuwe handelsakkoord het Noord-Amerikaanse NAFTA-vrijhandelsverdrag. Trump noemde dat verdrag eerder een ramp voor Amerikaanse arbeiders. Hij eiste aanpassingen, omdat hij vond dat de VS te weinig van NAFTA profiteerde. De VS en Mexico gaan nog met Canada praten.

Automakers

Vooral automakers spinden garen bij de nieuwe afspraken met Mexico. General Motors, Ford en Fiat Chrysler stegen tot 4,7 procent. Tesla daalde juist 2 procent. Topman Elon Musk kondigde afgelopen weekeinde aan de maker van elektrische auto's toch niet van de beurs te halen. Enkele weken geleden had hij in een tweet de verrassende aankondiging gedaan daarover na te denken. Naar aanleiding daarvan is beurswaakhond SEC een onderzoek naar Musk begonnen. Hij heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.

Ook oliefondsen stonden in de belangstelling. Volgens data van oliedienstverlener Baker Hughes (plus 1,8 procent) is het aantal werkende booreilanden in de VS vorige week gedaald naar het laagste punt sinds mei 2016. De afnemende productiegroei gaat waarschijnlijk nog nadrukkelijker gevoeld worden op het moment dat nieuwe Amerikaanse sancties tegen Iran in werking treden. Oliereuzen als Chevron en ExxonMobil kregen er tot 0,8 procent bij.

VMWare

Softwarebedrijf VMWare (min 0,8 procent) maakte bekend cloudplatform CloudHealth Technologies over te nemen voor 500 miljoen dollar. Investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway (plus 1,2 procent) zou een belang willen kopen in het moederbedrijf van de Indiase betalingsverwerker Paytm.

De euro was 1,1682 dollar waard tegen 1,1679 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder en ging voor 68,84 dollar per vat van de hand. Brent-olie steeg 0,4 procent in prijs tot 76,09 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 augustus 2018 21:49
    quote:

    Kaviaar schreef op 27 augustus 2018 20:56:

    Het zou grandioos zijn als Amerika er slechter uit komt met alles dan dat Trump vertelt. Dan laat iedereen hem als een baksteen zakken en kan hij vertrekken, de "zakenman" van het jaar. Trump first!
    Pas vele jaren na zijn vertrek zullen we de schade weten die hij heeft aangericht.
  2. [verwijderd] 27 augustus 2018 22:57
    Grappige is dat ik nu al weken hoor van de roze brillen dat de handelsoorlogen maar weinig effect op de markt hebben. Nou ja, behalve natuurlijk als er een deal wordt gesloten. Ik heb nog nooit zulke mensen gezien die alles verdraaien om zichzelf maar in een positieve roes te brengen. Verslaafden aan goed nieuwes.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links