Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oekraïne sluit deal met schuldeisers

KIEV (AFN/BLOOMBERG) - De Oekraïense regering heeft donderdag een deal bereikt met internationale schuldeisers over een herstructurering van zijn schuldenlast. Het akkoord moet voorkomen dat het land in gebreke blijft met zijn financiële verplichtingen als gevolg van de grote economische problemen.

De overeenkomst omhelst onder meer een afschrijving van 20 procent op 18 miljard dollar (16 miljard euro) aan obligaties en een verlenging van looptijden. De deal werd bereikt tussen de Oekraïense minister van Financiën en een groep schuldeisers onder leiding van een Amerikaanse investeerder.

De onderhandelingen hebben maanden geduurd. Een schuldenakkoord was een belangrijke eis van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor financiële steun aan Kiev. Het IMF heeft Oekraïne 17,5 miljard dollar aan steun toegezegd.

IMF

Het IMF reageerde positief op het akkoord. Daarmee komen de doelen van het steunprogramma voor Oekraïne aanzienlijk dichterbij, stelde IMF-topvrouw Christine Lagarde. De staatsschuld van het land neemt er duidelijk door af, waardoor de financiële nood van de Oekraïense overheid beduidend wordt verlicht.

Rusland is ook een schuldeiser van Oekraïne en heeft dezelfde voorwaarden aangeboden gekregen als de private crediteuren. Moskou heeft echter al laten weten niet in te stemmen met de overeenkomst.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2015 13:30
    Verre toekomst valt bijna te voorspellen. Land wordt verdeeld in Europees deel en Russisch deel. Europees deel wordt onderdeel van de EU. Hopelijk bestaat de EMU tegen die tijd niet meer. EU wel, maar wel in uitgeklede vorm (soort EEG). Niet de EU van de eurofielen. Althans, dat hoop ik :-)
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links