Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook Twitter afgestraft op Amerikaanse beurs

Ook Twitter afgestraft op Amerikaanse beurs

NEW YORK (AFN) - Twitter is vrijdag hard onderuit gegaan op de beurs in New York. De beurswaarde van het bedrijf kelderde 20,5 procent. Beleggers maakten zich zorgen over het slinkende aantal gebruikers bij de berichtendienst. De stevige koersval van Twitter kwam een dag nadat Facebook zwaar onderuit ging.

Twitter wijt de terugloop van het aantal gebruikers zelf vooral aan zijn optreden tegen nepaccounts, trollen en spam. Door de strijd daarmee aan te gaan denkt Twitter in de toekomst juist weer verder te kunnen groeien.

Het grote Facebook leverde na een teleurstellend kwartaalbericht donderdag al zo'n 19 procent in en en zag daardoor circa 120 miljard dollar aan beurswaarde in rook opgaan. Vrijdag ging het aandeel Facebook nog eens 0,8 procent omlaag.

Negatief sentiment

Het sentiment op Wall Street was op de laatste handelsdag van de week sowieso negatief. Beleggers verwerkten meerde tegenvallende bedrijfsresultaten. Ook reageerde de markt op cijfers die wijzen op een groeispurt van de Amerikaanse economie. Volgens het ministerie van Handel was afgelopen kwartaal sprake van de sterkste groei sinds 2014. Economen hadden evenwel op nog net iets meer groei gerekend.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 25.451,06 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,7 procent tot 2818,82 punten en technologiebeurs Nasdaq speelde 1,5 procent kwijt op 7737,42 punten.

Intel

Chipgigant Intel ging na het openen van de boeken bijna 9 procent lager de handel uit. De cijfers van olieconcern ExxonMobil, dat een kleine 3 procent zakte, vielen eveneens erg tegen. Webwinkelreus Amazon noteerde ondanks een recordwinst, toch slechts 0,5 procent in de plus.

Een opmerkelijke verliezer was verder televisienetwerk CBS, dat zo'n 6 procent onderuit ging na berichten dat topman Leslie Moonves wordt beschuldigd van seksueel wangedrag.

De euro was 1,1659 dollar waard, evenveel als bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,1 procent tot 68,88 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 74,33 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 jan Musk ontkent dat deel van financiering voor AI-startup binnen is
  2. 18 nov Apple, Disney en IBM adverteren niet meer op X 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Twitter

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links