Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen op winst

Europese beurzen op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters gingen voorruit. Op het Damrak straalde verlichtingsbedrijf Signify na een positief ontvangen kwartaalbericht. Oliedienstverlener SBM Offshore zat helemaal flink in de lift na een schikking van de Braziliaanse corruptiezaak, terwijl Flow Traders en Beter Bed juist hard werden afgestraft.

De AEX op Beursplein 5 noteerde omstreeks 16.00 uur 0,5 procent hoger op 576,71 punten. De MidKap steeg 1,5 procent tot 787,80 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen klommen tot 0,6 procent.

Signify was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een koerswinst van dik 4 procent. Het verlichtingsbedrijf gaf een omzetwaarschuwing, maar die was volgens ING-analisten al verwacht. Ook verdubbelt Signify de omvang van zijn aandeleninkoopprogramma tot 300 miljoen euro. Informatieleverancier RELX sloot de rij met een min van ruim 1 procent.

MidKap

In de MidKap kreeg koploper SBM Offshore er bijna 11 procent aan beurswaarde bij. Beleggers waren opgelucht na een schikking van een corruptiezaak in Brazilië voor circa 299 miljoen dollar. Het schikkingsbedrag komt grofweg overeen met het bedrag dat SBM voor de kwestie opzij heeft gezet.

Flow Traders bungelde juist onderaan met een verlies van bijna 11 procent. De beursintermediair, die de boeken heeft geopend, deed het in de afgelopen periode aanmerkelijk minder goed dan in het eerste kwartaal.

Beter Bed

Bij de kleinere bedrijven ging Beter Bed meer dan 8 procent omlaag. Problemen op de Duitse markt blijven de beddenverkoper achtervolgen. De omzet en de winst zakten in de eerste helft van 2017.

Elders in Europa wist onder meer Carrefour de aandacht op zich gericht. De resultaten van het supermarktconcern vielen erg in de smaak en het aandeel won in Parijs ruim 11 procent. Beleggers waren minder tevreden met de resultaten van luxegoederenconcern Kering, dat bijna 8 procent verloor. In Londen ging maker van consumentenproducten Reckitt Benckiser daarnaast ruim 8 procent omhoog na een cijferbericht.

De euro was 1,1651 dollar waard, tegen 1,1667 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 69,68 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 74,72 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links