Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis: dalende resultaten en overname

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in de eerste helft van dit jaar lagere resultaten behaald. Dat liet het bedrijf donderdag weten in een tussentijds handelsbericht. Arcadis kondigde ook een overname aan.

De bruto-omzet bedroeg in de eerste zes maanden ruim 1,6 miljard euro, een afname met 2 procent in vergelijking met vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met 8 procent tot 100 miljoen euro en de netto operationele winst ging met 14 procent omlaag tot 47 miljoen euro. Arcadis heeft onder meer te kampen met de zwakkere marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie.

Het bedrijf meldde verder dat het in Noord-Amerika zakelijk dienstverlener E2 ManageTech overneemt. Bij dat in 1998 opgerichte bedrijf werken 55 mensen in de VS en Canada. Er werd geen overnamesom gemeld.

Tij keren

Arcadis is bezig met maatregelen om het tij te keren, waarbij onder meer het werkkapitaal wordt verlaagd en meer focus wordt gelegd op klanten. Volgens Arcadis is na drie jaar van krimp weer groei te zien op de Noord-Amerikaanse markt en is de orderontvangst bij de meeste onderdelen gegroeid. Wel blijft het bedrijf voorzichtig over de marktomstandigheden in Brazilië en het Midden-Oosten.

Topman Peter Oosterveer verklaarde in een toelichting dat de ontwikkelingen in de eerste helft hem vertrouwen geven dat in de tweede jaarhelft vooruitgang geboekt zal worden door Arcadis en dat het bedrijf goed gepositioneerd is om winstgevende groei te realiseren in de komende jaren. De onderneming zal op 21 november met een strategie-update komen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Arcadis aan de slag voor Brits waterbedrijf
  2. 04 apr Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Arcadis

59,550 17 apr
-0,050 -0,08%
Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links