Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING-participatie krijgt PSD2-vergunning

Gepubliceerd op 27 juni 2019 14:23 | Views: 1.953

ING 16:49

6,16 -0,29 (-4,54%)

AMSTERDAM (AFN) - Cobase heeft, naar eigen zeggen als eerste Nederlandse fintech voor de zakelijke markt, een zogeheten PSD2-vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). Cobase is een participatie van ING Ventures.

Met de PSD2-vergunning voldoet het bedrijf aan de nieuwe Europese betaalrichtlijn om als bedrijf onlinebetalingen te verwerken. Dankzij PSD2 kunnen bedrijven diensten ontwikkelen die gebruikmaken van de bankgegevens van klanten. Zo is het mogelijk om gegevens van rekeningen bij verschillende banken samen te voegen. Cobase biedt een product voor zakelijke klanten die over het algemeen een jaaromzet hebben vanaf 100 miljoen euro en met meerdere banken. Zij krijgen via het multibanking-platform toegang tot alle bankrekeningen bij de verschillende financiële instellingen waar zij een relatie mee hebben.

Door het verkrijgen van de PSD2-vergunning komt Cobase, dat in 2017 werd opgericht, onder toezicht te staan van DNB. ING Ventures is meerderheidsaandeelhouder maar het bedrijf opereert volledig onafhankelijk en onder eigen naam en management.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare