Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse bouw in de lift

Nederlandse bouw in de lift

DEN HAAG (AFN) - De productie van de Nederlandse bouwsector groeit sinds het derde kwartaal van 2014 harder dan gemiddeld in de Europese Unie. De Nederlandse bouw heeft inmiddels ook ruim afstand genomen van het productiedieptepunt van begin 2013. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag, mede op basis van het Europese statistiekbureau Eurostat.

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de bouwproductie in Nederland 17 procent boven dit dieptepunt uit. ,,Dat is aanmerkelijk meer dan de gemiddelde bouwproductie in de EU. Die steeg in deze periode 7 procent uit boven het laagste punt van begin 2013'', aldus het CBS. Tussen begin 2013 en midden 2014 bleef de groei van de Nederlandse bouwproductie nog achter bij het Europese gemiddelde.

Nederland heeft weliswaar het dieptepunt van de bouwcrisis achter de rug, maar op het niveau van voor de crisis is nog niet bereikt. Begin 2016 lag de bouwproductie in Nederland nog 12 procent onder het niveau van begin 2008, toen de crisis in de Europese bouw als geheel zich voor het eerst liet voelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links