Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nasdaq blijft achter op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de sessie een wisselend beeld zien. De leidende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 stonden op winst, terwijl techgraadmeter Nasdaq rood kleurde. Het sentiment wordt mede bepaald door de heropening van de economieën in verschillende landen en stimuleringsmaatregelen van overheden.

Verder gaat de aandacht uit naar de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong. De Amerikaanse regering zou sancties overwegen tegen bedrijven of functionarissen uit China, nu dat land met een omstreden veiligheidswet zijn grip op de autonome regio Hongkong wil vergroten. Een definitief besluit over sancties is nog niet genomen. President Donald Trump zou deze week al actie willen ondernemen.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent hoger op 25.241 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 3003 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 9302 punten.

Luchtvaart

Net als een dag eerder stonden de luchtvaart-, reis- en toerismebranche op winst door de versoepeling van maatregelen tegen de coronacrisis. Luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines en Southwest Airlines dikten tot 5,8 procent aan. Cruisemaatschappijen Royal Caribbean Cruises, Carnival en Norwegian Cruise Line stegen tot haast 6 procent.

Vliegtuigfabrikant Boeing (plus 1,2 procent) ziet zich door de coronacrisis gedwongen zeker 6770 medewerkers te ontslaan. Het concern verwacht de komende jaren veel minder vliegtuigen af te leveren dan aanvankelijk geschat. Ook bij energiereus Chevron (min 0,2 procent) staan naar verluidt duizenden banen op de tocht als onderdeel van een eind vorig jaar ingezetten reorganisatie.

Twitter

Techconcern Twitter verloor 3,3 procent. Trump beschuldigt het bedrijf ervan zich te bemoeien met presidentsverkiezingen. Zijn beschuldiging komt nadat het sociale medianetwerk bij twee berichten van hem over stemmen per post dinsdag had vermeld dat ze "mogelijk misleidende informatie" bevatten. Trump dreigt nu sociale media sterk te gaan reguleren of zelfs stil te gaan leggen.

Ralph Lauren stond 0,5 procent lager. Het modelabel schreef in het afgelopen kwartaal dieprode cijfers als gevolg van de crisis.

De euro was 1,0985 dollar waard, tegen 1,0979 bij het slot van de beurzen in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,1 procent minder op 33,29 dollar. Brentolie werd 2,7 procent goedkoper op 35,20 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Onder de regenboog 27 mei 2020 20:41
    quote:

    PietP schreef op 27 mei 2020 20:15:

    Wanneer komt de EU met sancties tegen China? Mooie woorden over mensenrechten en vrijheid zijn zonder daden weinig waard.
    Ach, 1 minuut stilte op 4 Mei en zeggen dat we het nooit meer toelaten, terwijl in China concentratie kampen staan, met moslims en andere die niet voldoen aan de partijlijn . We moeten ons kapot schamen. Blijkbaar hebben we niet door dat China op een andere manier onze vrijheid afpakt. Ze kopen zich eenvoudig gewoon in en wij kopen ons suf in dat land. We hebben het nooit geweten, die zin kwam vaker langs. Hongkong is eerst aan de beurt. Wij zien niets door onze honger naar groei en geld.

  2. maanlandschap 27 mei 2020 22:09
    quote:

    Subtropical schreef op 27 mei 2020 20:42:

    Dope money, en maar weer omhoog die yanks. En het journaille maar weer een legitieme reden neer kalken. Hou daar aub mee op, om altijd een reden te verzinnen. Het gaat om de smerigste handel die er bestaat, meedogenloos.
    Blijkbaar was er vandaag geen nieuws over een anti-virusmiddel bij een in de US beursgenoteerd bedrijf? Het werd in ieder geval niet vermeld dan, om de stijging te duiden ..
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links